ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Αυτό που ζούμε φέτος στην Καστοριά είναι πραγματικά ονειρικό!

Αυτό που ζούμε στην Καστοριά εδώ και είκοσι ημέρες είναι πραγματικά ονειρικό. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά, αλλά φέτος έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες όλων.
Με σύμμαχο τον καλό καιρό τα γλέντια έξω αλλά και μέσα στα καφέ, μπαρ, τσιπουράδικα, εστιατόρια έχουν δημιουργήσει ένα σκηνικό που θα το ζήλευε και ο καλύτερος σκηνοθέτης!
Εικόνες πολιτισμικής έκρηξης, διαφορετικής κουλτούρας και μουσικής δίχως σύνορα.
Η συμμετοχή του κόσμου είναι απίστευτη, αυθόρμητη, πηγαία.
Θέλεις είναι εκτόνωση της καθημερινότητας, θέλεις είναι η συνέχεια της κουλτούρας, μικροί και μεγάλοι ζουν σε έντονους ρυθμούς, το πρωί να προλάβουν τις δουλειές τους και το απόγευμα προς μέχρι αργά το βράδυ να ζαλιστούν από τους ήχους των χάλκινων, σε ένα ατελείωτο ξεφάντωμα γλεντιού και κεφιού.
Η συμβολή του Δήμου και των Συλλόγων τεράστια.
Ίσως κάποιοι να αφήνουν για λίγο τα προβλήματα πίσω, ίσως να θέλουν να γεμίσουν τις μπαταρίες τους, ίσως θέλουν να γίνουν κοινωνοί της συνέχειας, ίσως θέλουν να πουν ήμουν και γω εκεί!
Σε κάθε περίπτωση είναι μια περίοδος για την Καστοριά ιδιαίτερα σημαντική, γιατί προβάλλεται παντού, δημιουργεί τις συνθήκες συνέχειας , δημιουργεί την ελπίδα, την αισιοδοξία για το αύριο.
Οι χιλιάδες επισκέπτες της περιόδου αυτής χρίζονται οι καλύτεροι πρεσβευτές μας, αναχωρούν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εσχατιά της Ελλάδος.
Η Καστοριά μπορεί να αλλάξει το μείγμα της οικονομικής ευμάρειας της και ήδη το μετουσιώνει σε πράξη.
Σύμμαχοι οι πολίτες της.
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

Back to top button