ΚαστοριάΝεστόριο

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Χρ.Σταϊκούρα – Εμπλουτισμός των νερών της λίμνης από το Φράγμα Νεστορίου (φωτο)

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, της βουλευτού κ. Μαρίας Αντωνίου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Αμανατίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καστοριάς κ. Δημήτρη Σαββόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας κ. Πασχάλη Χαρούμενου και του Δημάρχου Νεστορίου κ. Χρήστου Γκοσλιοπουλου.
την ατζέντα της συνάντησης -στην οποία συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Καστοριάς- τέθηκαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα υποδομών και μεταφορών στην περιοχή.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πορεία εξέλιξης του κομβικού έργου της κατασκευής του φράγματος του Νεστορίου.
Στην συζήτηση αποφασίστηκε το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών με πρώτη εξέλιξη την εκκαθάριση της εργολαβίας εντός του επόμενου διμήνου. Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα διερευνηθεί η δυνατότητα και η πιθανότητα υποκατάστασης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.
Επίσης σε ανάλογη συνάντηση, εντός δύο μηνών, θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, ήτοι ο τρόπος ένταξης στο πρόγραμμα της νέας ΚΑΠ καθώς και η διαδικασία χειρισμού του συνόλου του έργου, συμπεριλαμβανομένου του αρδευτικού, του αγωγού μεταφοράς νερού για τον εμπλουτισμό της Λίμνης Καστοριάς κλπ.

 

Back to top button