Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Αναποφάσιστη η Μαρία Αντωνίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Έντονος προβληματισμός στους Δυτικομακεδόνες βουλευτές της ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια – Τι θα ψηφίσουν Κωνσταντινίδης, Παπαδόπουλος, Αντωνίου, Γιάτσιος και Παπασωτηρίου – Τι θα κάνουν Βέττα, Κουκουλόπουλος και Πέρκα

Έντονος είναι ο προβληματισμός που διακρίνει τους πέντε “γαλάζιους” βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Δυτική Μακεδονία ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή και της ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμα στην υιοθεσία παιδιών, όπως, τουλάχιστον, προκύπτει από τα σχετικά ρεπορτάζ αθηναϊκών ΜΜΕ, αλλά και του Kozanimedia.

Αρνητικά διακείμενος, με πιθανό “Όχι” ή αποχή (στάση την οποία ουσιαστικά “ενίσχυσε” και ο ίδιος ο πρωθυπουργός για τους διαφωνούντες βουλευτές της ΝΔ) δείχνει προσώρας ο βουλευτής Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου, ο οποίος, σύμφωνα και με τις πληροφορίες του Kozanimedia, δε φάνηκε να πείθεται από το “μασάζ” των κορυφαίων στελεχών του επιτελείου Μητσοτάκη το βράδυ της Τρίτης.

Αναποφάσιστος εμφανίστηκε στο Kozanimedia και ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ Γιάννης Γιάτσιος, ο οποίος ευγενικά αρνήθηκε να αναφέρει εάν θα ψηφίσει ή όχι το επίμαχο νομοσχέδιο, δείχνοντας σαφώς προβληματισμένος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ αθηναϊκών ΜΜΕ στη σύσκεψη της δεύτερης ομάδας των βουλευτών της ΝΔ με τον Άκη Σκέρτσο, ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ και πρώην υπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος “χαρακτήρισε χρήσιμη τη συζήτηση και πρόσθεσε ότι «ο καθένας θα αποφασίσει»”. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia ο κ. Παπαδόπουλος φαίνεται ακόμη να μην έχει αποφασίσει την οριστική του στάση.

Πάντα σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης ανέφερε «Να ενημερωθούμε όταν έρθει η ώρα θα τοποθετηθούμε», με τον ίδιο επίσης να φέρεται πως εγείρει προβληματισμούς για το νομοσχέδιο περί των ομόφυλων ζευγαριών.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη περίπτωση είναι διαφορετική καθώς ο Στάθης Κωνσταντινίδης είναι μέλος της κυβέρνησης, ως υφυπουργός, και ενδεχόμενη καταψήφιση του νομοσχεδίου (πιο πιθανή με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται η ψήφισή του από τον βουλευτή Κοζάνης) ίσως σημάνει και την απομάκρυνσή του από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπως ίσως συμβεί στην περίπτωση του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη.

Αναποφάσιστη δηλώνει και η βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Μαρία Αντωνίου, η οποία θα αποσαφηνίσει τη θέση της τις αμέσως επόμενες ημέρες, εκφράζοντας και δημόσια τον προβληματισμό της για σημεία του επίμαχου νομοσχεδίου και ειδικά για την τεκνοθεσία.

Μιλώντας στο Kozanimedia, τόσο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιόπη Βέττα, όσο και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος ξεκαθάρισαν πως θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, με τον δεύτερο να σημειώνει πως “εμπειρικά, πάντα πρέπει να περιμένουμε όλες τις διατάξεις ενός νομοσχεδίου μέχρι να κατατεθεί”.Τ

Τέλος, θετικά αναμένεται να ψηφίσει και η βουλευτής Φλώρινας της “Νέας Αριστεράς” Πέτη Πέρκα.

kozanimedia.gr

 

 

Back to top button