Κόσμος

Πρωτοφανή επεισόδια στη Ρωσία: Σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς για τη φυλάκιση ακτιβιστή (βίντεο)

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν εχθές(17/1) στη Δημοκρατία του Μπασκορτοστάν, η οποία είναι ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσίας, υπαγόμενο στο διαμέρισμα του Βόλγα.

Έλαβαν χώρα σε διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν εκεί, όπου αρκετές χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για τη φυλάκιση του οικολόγου ακτιβιστή Φαΐλ Αλσίμοφ.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και γκλομπς για να διαλύσει του διαδηλωτές. Βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κόσμο να φωνάζει «αέρια» και να απομακρύνονται.

Σε άλλο βίντεο φαίνεται η αστυνομία να επιτίθεται με γκλομπς στο πλήθος, ενώ σε ένα τρίτο μια γυναίκα επικρίνει την αστυνομία ζητώντας να σταματήσει να χτυπά ένα διαδηλωτή που είχε πέσει στο έδαφος.

Ο Αλσίνοφ καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, με τους υποστηρικτές του να δηλώνουν ότι η υπόθεση εναντίον του ήταν καθυστερημένη εκδίκηση για τον ρόλο του σε διαμαρτυρίες αρκετά χρόνια νωρίτερα, ενώ πολλοί τη συνδέουν και με την αντιπολεμική του δράση.



megatv.com

 

Back to top button