Καστοριά

Ο Κοσμάς Βαρσάμης στην εκδήλωση του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη

Χθες Κυριακή και χωρίς τις εργασιακές υποχρεώσεις τις εβδομάδας είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά την συνέλευση του συνδυασμού “Ομάδα για την Θεσσαλονίκη” του νέου Δημάρχου.
Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ο συνδυασμός «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» του δημάρχου, πραγματοποίησε συνέλευση προκειμένου να υπογραφεί το καταστατικό της ίδρυσης δημοτικής παράταξης.
Σκοπός της δημιουργίας της παράταξης είναι η απευθείας επικοινωνία της κοινωνίας των πολιτών με τη δημοτική αρχή, για την άμεση αντιμετώπισης των προβλημάτων και των αναγκών των κατοίκων του κεντρικού δήμου.
Συμμετοχή, αξιοποίηση κάθε ικανού συμπολίτη, συνεργασία με όλους και αποτελεσματική διαχείριση κάθε δυνατής επιλογής που θα πάει το Δήμο μπροστά.
Τρία μεγάλα σημεία που μπορούν να απογειώσουν τη Θεσσαλονίκη, τα οποία, όπως είπε, είναι ο τουρισμός, η ανάπτυξη με επίκεντρο το λιμάνι καθώς και η διατήρηση και η εξέλιξη όσων έχουν ήδη δημιουργηθεί με τις καινοτόμες προσπάθειες τις νέες εταιρείες, αλλά σε μία μαζικότερη και πιο ποιοτική εκδοχή ώστε να διατηρήσει η πόλη την πολυσυλλεκτικότητα και τον πολύχρωμο χαρακτήρα της.
Ο νέος Δήμαρχος έχει ξεκάθαρο σχέδιο και πραγματοποιεί ένα νέο καινοτόμο μοντέλο διοίκησης και ελέγχου επίτευξης των επί μέρους στόχων.
Η Θεσσαλονίκη το μεγάλο μητροπολιτικό κέντρο της Βόρρειας Ελλάδας με την μεγάλη γεωπολιτική της σημασία πρέπει να κατακτήσει την θέση που της αξίζει ως σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη.
Θα τα καταφέρει αν και ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Και η επιτυχία αυτή θα επηρεάσει θετικά την εξέλιξη και την ανάπτυξη των άλλων περιοχών της Μακεδονίας και της Θράκης.
Η προσωπικότητα, η γνώση και η εργατικότητα του νέου Δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη αποτελεί εγγύηση σταθερής πορείας ανόδου.
Του εύχομαι καλή επιτυχία χάριν της Θεσσαλονίκης και των πολιτών της.
Κοσμάς Βαρσάμης

Back to top button