Άργος ΟρεστικόΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Πάνος Κεπαπτσόγλου: “Η αυτοδιοίκηση δεν ελέγχεται και δεν κατευθύνεται – Μεγάλο πρόβλημα η ενεργειακή αυτονομία μας” (συνέντευξη)

Ατυχές σχόλιο, στο οποίο δε θέλησε να δώσει περισσότερη έκταση, χαρακτήρισε την παρέμβαση του Δημάρχου Βοΐου και αντιπάλου του για την Προεδρεία, Χρήστου Ζευκλή, περί «σκιών» ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού και νέος Πρόεδρος της ΠΕΔ, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου.

Μιλώντας στον «True Story» και τον Αντώνη Πουγαρίδη, δεν θέλει να δώσει συνέχεια αποδίδοντας τα όσα είπε ο συνάδελφος του στην ένταση της στιγμής και ζήτησε να προχωρήσουν όλοι ενωμένοι για το καλό της αυτοδιοίκησης στη Δυτική Μακεδονία.

Ο κ. Κεπαπτσόγλου παραδέχθηκε πως και ο ίδιος άκουσε διάφορα περιστατικά περί προσπάθειας παρεμβάσεων στις εκλογές της ΠΕΔ, έστειλε όμως το μήνυμα πως η αυτοδιοίκηση «δεν τιθασεύεται, δεν ελέγχεται και δεν κατευθύνεται».

Παράλληλα τόνισε πως όποιος μπαίνει σε τέτοιες διαδικασίες παίρνει πάντα το μάθημά του και ο ίδιος νιώθει περήφανος υποστηρικτής της αυτοδιοίκησης.

Αναφορικά με τα μεγάλα προβλήματα των Δήμων στην περιοχή στάθηκε στο ζήτημα της ενεργειακής αυτονομίας και της εξεύρεσης ηλεκτρικού χώρου στο δίκτυο, καθώς τα κόστη έχουν εκτοξευθεί από το 2020 και μετά, χωρίς όμως να αυξάνονται τα δημοτικά τέλη.

«Οι κρατικές επιχορηγήσεις δεν μπορούν να καλύψουν τη διαφορά και δεν είμαστε αυτής της φιλοσοφίας, ο τρόπος είναι να είμαστε ενεργειακά αυτόνομοι και ειδικά εδώ στη Δυτική Μακεδονία. Το θεωρούμε επιτακτικό και αναγκαίο και δίκαιο».

Όπως είπε αν υπάρχει καλή διάθεση απ’ όλες τις πλευρές και αυτό το πρόβλημα θα βρει λύση όπως βρήκε το θέμα που ο ίδιος είχε στο Δήμο του με τη μη ηλεκτροδότηση 19 σχολείων τα οποία πλέον είναι ενεργειακά αυτόνομα.

Το θέμα θα τεθεί και στον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο, ο οποίος επισκέπτεται τη Δυτική Μακεδονία την επόμενη εβδομάδα και θα έχει συνάντηση με την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας.

Τέλος, ο κ. Κεπαπτσόγλου σημείωσε πως η σύσταση του Πολιτικού Συμβουλίου από πλευράς Περιφερειάρχη είναι μια πολύ καλή ιδέα, αλλά σημασία έχει τι αποτέλεσμα θα παράγει:

«Γι’ αυτό είμαστε υπεύθυνοι όσοι θα συμμετέχουμε και νομίζω με διάθεση και συνεργασία θα επέλθει αποτέλεσμα».

e-ptolemeos.gr

Νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας ο Πάνος Κεπαπτσόγλου – Με αιχμές η συγκρότηση σε σώμα (βίντεο)

Ο Πάνος Κεπαπτσόγλου για την εκλογή του στην προεδρεία της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

 

 

 

Back to top button