Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Η εκδήλωση για τους Αργίτες Μακεδονομάχους στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Ο Σύλλογος “Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Νομού Καστοριάς” σε συνεργασία με τον Μ.Σ. Ορεστίς, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 στις 18:30 μ.μ. πραγματοποίησαν εκδήλωση-ομιλία στο χώρο του Μουσείου, με θέμα τους Αργίτες Μακεδονομάχους.
Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο δικηγόρος-εκπαιδευτικός κ. Γεώργιος Γκίτσος και ο πρόεδρος του Μ.Σ. Ορεστίς του ‘Αργους Ορεστικού κ. Κωνσταντίνος Αδάμ. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος του συλλόγου “Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Νομού Καστοριάς κ. Μάρκος Λάτσιος.
Στη συνέχεια, πρώτος τον λόγο πήρε ο κ. Γκίτσος, ο οποίος παρουσίασε τους Αργίτες Μακεδονομάχους, παραθέτοντας και τα βιογραφικά τους στοιχεία, ενώ αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο κ. Αδάμ, οποίος παρουσίασε την μορφή του Αργίτη Μακεδονομάχου Ναούμ Σπανού, μιας σπουδαίας προσωπικότητας που παραμένει αδίκως άγνωστη στο ευρύ κοινό.
Τέλος, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση αποσπασμάτων από το ημερολόγιο του φαρμακοποιού Χρήστου Τυπάδη σχετικά με την απελευθέρωση της πόλης του Άργους Ορεστικού από τον Οθωμανικό ζυγό. Η ανάγνωση πραγματοποιήθηκε από την κα. Αγλαΐα Γουδή.

Ο Σύλλογος “Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Νομού Καστοριάς θα ήθελε θερμά να ευχαριστήσει τόσο τους ομιλητές αυτής της εκδήλωσης, όσο και το κοινό το οποίο παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον!

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας
Μάρκος Λάτσιος               Νικόλαος Παπασταύρος 

 

Back to top button