Καστοριά

Έκτακτη γενική συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς

Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μία προσπάθεια φίμωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας που περιλαμβάνει απειλές, διώξεις, αλλά και ένα πρωτόγνωρο μπαράζ αγωγών κατά των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ και εσχάτως ΕΛΜΕ. Σε συνέχεια λοιπόν των αποφάσεων της προηγούμενης Γ.Σ. Προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε. και ενόψει της νέας έκτακτης Γ.Σ. Προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε. (30/3) προκειμένου να συνεχίσουμε τον αγώνα απέναντι στην ατομική αξιολόγηση, σας καλούμε όλους στη Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς την Πέμπτη 28/3 και ώρα 16:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Καστοριάς με θέμα την επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής από την ατομική αξιολόγηση και την απάντηση του κλάδου στον αυταρχισμό του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. (επισυνάπτεται η εισήγηση του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.).

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο και την ίδια μέρα στις 17:00, με οποιοδήποτε αριθμό παρόντων.

Συσπειρωμένες/νοι στο σωματείο μας θα νικήσουμε!

Ακολουθεί η εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ:

Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει τις προσπάθειές του να εφαρμόσει την ατομική αξιολόγηση παρά την καθολική απόρριψη των προβλέψεων του ν.4823/21 από τον εκπαιδευτικό κλάδο και τον μαζικό αγώνα των εκπαιδευτικών για την κατάργηση του. Αρνούμενο οποιοδήποτε διάλογο προσέφυγε εκ νέου στα δικαστήρια για να απαγορεύσει την απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση που κήρυξε η ΟΛΜΕ.

Την ώρα που τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων (κενά εκπαιδευτικών, ετοιμόρροπα σχολικά κτίρια, μισθολογική και επαγγελματική εξουθένωση, γραφειοκρατία, φαινόμενα βίας, διώξεις εκπαιδευτικών κλπ) συνεχώς επιδεινώνονται  το υπουργείο, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του και να υλοποιήσει τις προτάσεις της ΟΛΜΕ για την επίλυσή τους, επιδιώκει μέσω της ατομικής αξιολόγησης να μετακυλήσει τις τεράστιες ευθύνες του στους/στις εκπαιδευτικούς που πασχίζουν να κρατήσουν όρθια τη δημόσια εκπαίδευση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, ενάντια στην κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών απαιτώντας την κατάργηση του ν.4823/21 και την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών με την ολοκλήρωση της δόκιμης διετίας. Δεν θα επιτρέψουμε την κατηγοριοποίηση των συναδέλφων μας!

Αποφασίζουμε:

  1. Προχωράμε στην συνέχιση της Απεργίας – Αποχής με την άμεση επαναπροκήρυξη της από την ΟΛΜΕ.
  2. Προκηρύσσουμε στάσεις εργασίας για τον μήνα Απρίλιο (όπως κάναμε τον προηγούμενο μήνα)

Back to top button