ΑθλητικάΚαστοριά

Εθνική Ελλάδος …γεια σου; (του Βασίλη Κωνσταντίνου)

Πόνεσα και εγώ όπως πολλοί άλλοι για την ήττα μας από την Γεωργία.
Αν διαβάσεις όμως τα σχόλια για την εθνική, καταλαβαίνεις γιατί δεν θα κάνουμε ποτέ εθνική ομάδα!
Καταρχάς με την κριτική δημοσιογράφων φαίνεται η παθογένεια του δήθεν αθλητικού τομέα.
Ο Τσιμίκας π.χ. ήταν απαράδεκτος αλλά διαβάζεις ότι διακρίθηκε! Ο Μπακασέτας μετριότατος, ο Μάνταλος λίγος αλλά η κριτική τους …χαϊδεύει.
Το καλύτερο θα ήτανε για κάποιον που ήθελε να τους υποστηρίξει είναι να μην γράψει τίποτα. Όχι να μας περνάει κορόιδα. Γιατί στην κριτική της εθνικής πρέπει να είναι ένα κλικ παραπάνω ως προς την ποιότητα της ανάλυσης και επεξήγησης ενός αγώνα πρωταθλήματος.
Δε θα τόλμαγε κανένας δημοσιογράφος που τιμά το όνομά του και την ιδιότητα του να γράψει κάτι τέτοιο, εάν εμείς τον στέλναμε καθολικό μήνυμα ότι είναι για άλλη ..δουλειά. Τον αποδοκιμάζαμε απόλυτα χωρίς μεν αλλά (όπως έγινε ευτυχώς από κάποιους).
Κι όμως το έγραψαν. Γνωρίζοντας ότι κάποιοι οπαδοί θα το αποδεχθούν! Φυσικά για λόγους δικής τους σκοπιμότητας.
Αυτό όμως δηλητηριάζει το κλίμα γιατί η η εθνική εκ των πραγμάτων θέλει τους καλύτερους. Για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε ένα μίνιμουμ κοινής αντίληψης για το ποδόσφαιρο. Από τη στιγμή που κάποιος κάνει κριτική σε ένα παίκτη, ανάλογα με το που παίζει και από ποια συμφέροντα προβάλλεται και δεν μένουμε στο να κάνουμε κριτική στην πραγματική του αξία που φαίνεται στο γήπεδο όλα είναι χαμένα.
Άρα το πρόβλημα ξεκινάει από τον μυαλό μας και την αντίληψη που έχουμε για το ποδόσφαιρο. Αυτό δεν βλέπω να αλλάζει γρήγορα.
Το θαύμα του Εuro θα μπορούσε να μας δώσει ώθηση για καλυτέρευση σε όλους τους τομείς του ποδοσφαίρου , αν μιλούσαμε και βλέπαμε το ποδόσφαιρο με τα σύγχρονα δεδομένα. Εμείς όμως μείναμε στους διαιτητές, στους παράγοντες στην σκοπιμότητα, στον τυφλό οπαδισμό.
Να τα αποτελέσματα!
Άλλωστε “όπως έστρωσες, έτσι θα κοιμηθείς” δεν λέει ο λαός μας!
Και προχθές ήταν με ..άχυρα το στρώμα!
Βασίλης Κωνσταντίνου

Οδυνηρός αποκλεισμός: Η Ελλάδα ηττήθηκε στα πέναλτι κι έσβησε το όνειρο του EURO 2024 (highlights)

Γεωργία-Ελλάδα: Σύρραξη στο φινάλε του ημιχρόνου – Κόκκινη ο Τζαβέλλας (βίντεο)

EURO 2024: Οι 24 ομάδες της τελικής φάσης και η τελική σύνθεση των 6 ομίλων

 

Back to top button