ΑθλητικάΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Πώς οι «Lemon Skates» έκαναν την Καστοριά πόλο έλξης αθλητών από όλη την Ελλάδα

Η κοινότητα που ονειρεύεται να αναδείξει την Καστοριά ως έναν εναλλακτικό προορισμό για extreme sports

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

Πριν από μερικούς μήνες, βρέθηκα στην Καστοριά, στην προετοιμασία της έκθεσης του street artist Πάνου Ζήζου. Μιλώντας με τον Πάνο για την πόλη και την εξέλιξή της, μου συστήνει τρία παιδιά από την ομάδα των Lemon Skates.

Είναι δραστήριοι και παίρνουν σημαντικές πρωτοβουλίες που ενδυναμώνουν το κοινωνικό αποτύπωμα της κίνησής τους, η οποία εκτός των άλλων, έρχεται να ενώσει όλους τους λάτρεις των extreme sports και της street κουλτούρας στην περιοχή. Στη συνέντευξη που ακολουθεί, αποκαλύπτεται πώς το εγχείρημα εξελίχθηκε σε μια δυναμική κοινότητα που προωθεί την ελευθερία της έκφρασης, την κοινωνικοποίηση και την αλληλεγγύη μέσω αθλημάτων, όπως το skateboarding, το BMX και το parkour.

Θα συζητήσουμε για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν, αρχικά, από την τοπική κοινωνία αλλά και πώς κατάφεραν τελικά να κερδίσουν μεγάλη αποδοχή με σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Σήμερα, το Lemon Skates έχει γίνει πόλος έλξης για νέους αθλητές και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Στα επόμενα σχέδιά τους, περιλαμβάνονται εκδηλώσεις αλλά και μεγάλες διοργανώσεις, όπως το επερχόμενο 3ο Skateday. Με συνεργασίες σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, η κοινότητα ονειρεύεται να αναδείξει την Καστοριά ως έναν μοναδικό, εναλλακτικό προορισμό για extreme sports και street culture. Μιλήσαμε με τον Δημήτρη Νατσούλη, «ψυχή» του εγχειρήματος, στην προσπάθειά μας, να αποκρυσταλλώσουμε τις μέχρι τώρα, αλλά και τις επόμενες κινήσεις τους.

Τι είναι το Lemon Skates, πώς και πότε ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα;

Συνέχεια στο travel.gr

 

Back to top button