Καστοριά

myTYFLAlive (του Αντώνη Παπαδόπουλου)

Τα πάντα ιδιωτικοποιούνται. Τίποτα δε μας ανήκει, παρά μόνο οι υποχρεώσεις στις πλατφόρμες: “my” και e- !
Myschool, myTAXISnet, mydata, myproperty, myDEI, my AADE, myBusinessSupport,
my EFKAlive, myKEPlive, myNAFTILIALive, myDIMOSlive, myDYPAlive, myEGDIGSlive, myELASlive, myPyrasfaleialive, είναι μερικές από τις πολλές πλατφόρμες αφαίμαξης (συνήθως), στις οποίες οφείλει να προσέρχεται ο ΕΛΛΗΝΑΣ πολίτης.
Φυσικά και είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα, ανεξάρτητα αν το “our school” βαριέται ή φοβάται να δίνει τίτλους γλωσσομάθειας, εν έτει 2024, τη στιγμή που η Αγγλική γλώσσα διδάσκεται υποχρεωτικά από την Α΄ Δημοτικού!
«Καράβια βγήκαν στη στεριά
Και πιάσανε τα όρη
Ποιος είδε βάρκα στον Χελμό
στο Μέτσοβο βαπόρι!…»
Η μεγάλη αντίφαση όμως είναι ότι όσο ιδιωτικοποιείται η χώρα, όσο λιγότερα σου ανήκουν, τόσα περισσότερα γίνονται τα “my “ των πολιτών! Σουρεαλιστικό δεν είναι;
«Ποιος είδε φάρο στον Ψηλορείτη
Στην Ελασσόνα λευκό πανί!
Κι ένα καράβι από την Κρήτη
Να πιάνει Ξάνθη-Κομοτηνή…»
Κάποιοι απ’ αυτούς τους εμπνευσμένους νεοέλληνες μανδαρίνους, του ψηφιακού κράτους, το οποίο «ηγείται» της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, φωνάζουν μάλιστα για τα αδιαπραγμάτευτα εθνικά δίκαια και την ελληνικότητα της Μακεδονίας, αφού πρώτα κάνουν τα ψώνια τους και φουλάρουν τα ρεζερβουάρ στο Σαντάνσκι ή τα Μπίτολα. Κάποιοι απ’ αυτούς είναι που ντύνονται Σπαρτιάτες ή τσολιάδες και παζαρεύουν στους πάγκους των ιδεών την ιστορία και τα σύμβολά της.
Έτσι, εμείς οι “σύγχρονοι” πια οικουμενικοί ΕΛΛΗΝΕΣ πατριώτες βροντοφωνάζουμε περήφανα το πατριωτικό σύνθημα: «GREECE BELONGES TO ΤΗΕ GREEKS» ή όπως λέγαν κάποτε και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!»

Back to top button