ΑθλητικάΚαστοριά

Μιά Καστοριανή κι ένας Κοζανίτης προσδοκούν να …μάθουν κουπί στους Αθηναίους!

https://www.grtimes.gr/wp-content/uploads/2024/04/PARAKTIA.jpg

Αρχίζουν μαθήματα παράκτιας κωπηλασίας ενηλίκων από τον παγκόσμιο πρωταθλητή κλασικής και παράκτιας κωπηλασίας Νίκο Γκουντούλα και την επίσης παγκόσμια πρωταθλήτρια και… survivor Μαίη Εμμανουηλίδου – Στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου τα μαθήματα – Την Κυριακή 14/4 θα γίνει open day!

Την παράκτια κωπηλασία, η οποία αποτελεί την extreme εκδοχή της κλασικής κωπηλασίας, «κατεβάζουν» στην Αττική και συγκεκριμένα στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου, που εδρεύει στον Άλιμο, δύο Βορειοελλαδίτες, παγκόσμιοι πρωταθλητές, ο Νίκος Γκουντούλας και η Μαίη Εμμανουηλίδου, δίνοντας τη δυνατότητα σε ενήλικες να… κάνουν κουπί!

Έπειτα από δέκα χρόνια ανοδικής πορείας στη Θεσσαλονίκη, με το Coastal Rowing Club Thessaloniki, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Νίκος Γκουντούλας ενώνει τις δυνάμεις του με την επίσης παγκόσμια πρωταθλήτρια Κ23 και… survivor Μαίη Εμμανουηλίδου και οργανώνουν το πρώτο τμήμα παράκτιας κωπηλασίας στην Αττική, σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου.

Κοινός στόχος του Νίκου και της Μαίης, είναι να μάθουν κουπί σε όλους όσους αγαπούν τη θάλασσα, το fitness και την κωπηλασία και σε αυτό το πλαίσιο συνεργάζονται με έναν από τους μεγαλύτερους και τους πλέον οργανωμένους Ναυτικούς Ομίλους της Αττικής!

Open day την Κυριακή 14 Απριλίου

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου στον Άλιμο, ένας σπουδαίος και ιστορικός Όμιλος που μετρά πολλές δεκαετίες, έχοντας προωθήσει τον ναυταθλητισμό και έχοντας στο ενεργητικό του αθλητές με σημαντικές διακρίσεις, παρέχει τις ιδανικότερες συνθήκες για την ανάπτυξη της παράκτιας κωπηλασίας.

Την ερχόμενη Κυριακή, 14 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο open day στις εγκαταστάσεις του Ομίλου!

Ο Νίκος, η Μαίη και οι ιθύνοντες του Ομίλου, καλούν όλους όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στα social (coastal rowing Athens), να πάνε στον Άλιμο, να ενημερωθούν για την συγκεκριμένη μορφή κωπηλασίας και για τη λειτουργία του τμήματος, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες, με ή χωρίς προηγουμένη εμπειρία στην κωπηλασία.

Η παράκτια κωπηλασία τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ραγδαία, σε όλο τον κόσμο. Από το 2028 θα κάνει το ντεμπούτο της ως ολυμπιακό αγώνισμα, ξεκινώντας από τους αγώνες του Λος Άντζελες.

grtimes.gr

Back to top button