Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςΦλώρινα

Καστοριά: Τα αποτελέσματα του 4ου Διαγωνισμού Ορθογραφίας Δυτικής Μακεδονίας (φωτο)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ορθογραφίας Δυτικής Μακεδονίας για μαθητές/τριες Γ΄ Γυμνασίου, τον οποίο οργάνωσαν από κοινού ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς , η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας και η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς με τη συμμετοχή είκοσι οκτώ (28) μαθητών και μαθητριών που είχαν προκριθεί  από τους Τοπικούς Διαγωνισμούς Ορθογραφίας της Καστοριάς και της Φλώρινας και την παρουσία πλήθους κόσμου, γονέων και καθηγητών/τριών.

Οι μαθητές και μαθήτριες που προκρίθηκαν στον διαγωνισμό  προσήλθαν με συνέπεια και επέδειξαν υψηλό επίπεδο γνώσεων και ευγενή συναγωνισμό και διαγωνίστηκαν στην ορθογραφία, την ετυμολογία, την ερμηνεία και τον σχηματισμό πρότασης με λέξεις, οι οποίες επιλέχθηκαν με κλήρωση από τράπεζα λέξεων .

Από τη βαθμολογία όλων των επιπέδων προέκυψε η παρακάτω δεκάδα με σειρά κατάταξης:

ΣΕΙΡΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
1. Τσιγαρίδα Ευγενία 1ο Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού
2. Πουγαρίδου  Μαρία 1ο Γυμνάσιο Φλώρινας
3. Παπαδοπούλου Ελένη 1ο Γυμνάσιο Φλώρινας
4. Γκούρας  Γρηγόριος 2ο Γυμνάσιο Καστοριάς
5. Ταμβάκη Αικατερίνη Γυμνάσιο  Μανιάκων
6. Κωνσταντινίδης Βασίλειος 1ο Γυμνάσιο Φλώρινας
7. Πασσαλής Νικόλαος Γυμνάσιο  Μανιάκων
8. Αλεξίου Ελευθερία 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς
9. Νάνη  Μαρία 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας
10. Ντούλη  Ελένη 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας

Οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό έλαβαν αναμνηστικά δώρα, ενώ  τους απονεμήθηκε και αναμνηστικό δίπλωμα. Οι τρεις πρώτοι/ες μαθητές και μαθήτριες  έλαβαν δώρα από τον χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας, χορηγία της Ένωσης Ξενοδόχων Καστοριάς, και βιβλία εφηβικής λογοτεχνίας.

Τόσο οι μαθητές και οι μαθήτριες που διακρίθηκαν όσο και όλοι και όλες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς τους διοργανωτές η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών , οι οποίοι/ες  προσέρχονται με ζήλο και αυτοπεποίθηση, συνοδεία των καθηγητών και των γονιών τους, από κάθε γωνιά της Καστοριάς και της Φλώρινας , αφιερώνοντας μέρος του πολύτιμου ελεύθερου χρόνου τους. Τους ευχαριστούμε, τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε να έχουν πάντα επιτυχίες.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς και συγκεκριμένα την κ. Μαγδαληνή Γρηγορίου, Υπεύθυνη Λειτουργίας, και την κ. Αναστασία Ατζέμη,  Αναπληρώτρια Υπεύθυνη, για την άριστη φιλοξενία και την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και συγκεκριμένα τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Σαββόπουλο για την ένθερμη υποστήριξη του θεσμού ,την κάλυψη των εξόδων του έντυπου υλικού και της τροφοδοσίας και την προσφορά τουριστικού οδηγού για την Καστοριά.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τους/τις φιλολόγους Αλέξανδρο Μακρίδη, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, Κατερίνα Κοζίδη και Μαρία Ντέμου που συγκροτούσαν την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού  και συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή του και  την καθηγήτρια πληροφορικής κ. Ειρήνη Παπανικολάου για την τεχνική βοήθεια στην ηλεκτρονική καταχώριση και έκδοση των αποτελεσμάτων. Ευχαριστούμε και τους Διευθυντές και Διευθύντριες των Γυμνασίων Μανιάκων, Οινόης, 4ου Γυμνασίου και Εργαστηριακού Κέντρου Καστοριάς για την παραχώρηση Η/Υ και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Επιπλέον,  ευχαριστούμε  τις επιχειρήσεις « Σούπερ Μάρκετ Ελληνική Διατροφή» του κ. Καλαφάτη, « Φίλιππος Δατσιάδης Οικοδομικά Υλικά», « Έπιπλα Χ. Νάκος και ΣΙΑ» για την κάλυψη σημαντικού μέρους των εξόδων και τον Δήμο Καστοριάς για την προσφορά υλικού για την προβολή της πόλης της Καστοριάς. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στην Ένωση Ξενοδόχων Καστοριάς για τη γενναιόδωρη προσφορά των δώρων που απονεμήθηκαν στους/στις  τρεις πρώτους/ες μαθητές και μαθήτριες.

Τέλος, ευχαριστούμε τους/τις φιλολόγους των Γυμνασίων των Π.Ε. Καστοριάς και Φλώρινας, οι οποίοι/ες παρακίνησαν και προετοίμασαν τους μαθητές και μαθήτριες να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, και όλους όσοι στήριξαν και ενίσχυσαν ηθικά τους διαγωνιζόμενους/ες μαθητές και μαθήτριες  με την παρουσία τους στον διαγωνισμό.

Οι μεγαλύτερες ευχαριστίες ανήκουν φυσικά στους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν σε αυτόν τον 4ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας.

Ο 4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ορθογραφίας Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί τη συνέχεια της επιτυχούς συνεργασίας των Φιλολογικών Συλλόγων της Δυτικής Μακεδονίας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων για την καλλιέργεια της ορθής χρήσης της Νέας Ελληνικής.

Back to top button