Κοζάνη

Διόδια Πολυμύλου: Αποχώρησαν οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις από το σημείο όπου είχαν μπλοκαριστεί (φωτο – βίντεο)

Με όπισθεν οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις γύρω στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής αποχώρησαν από το σημείο όπου είχαν μπλοκαριστεί από τις δυνάμεις των ΚΚΕ και ΚΝΕ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης, στην Εγνατία Οδό.

«Ο σκοπός επιτεύχθη, η νατοική φάλαγγα υποχώρησε μπροστά στην αποφασιστικότητα των δυνάμεων του ΚΚΕ», δήλωσε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καλώντας τον λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. «Ο λαός μαζί με τους κομμουνιστές να μην τους αφήσει σε χλωρό κλαρί, θα τους κυνηγάμε σε όλη την Ελλάδα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Κυρίαρχα τα συνθήματα: «Ούτε γη, ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών», «NATO killers go home», «οι ιμπεριαλιστές την γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», που φώναζαν συνεχώς οι διαδηλωτές παρά την τρομοκρατία, τις απειλές και τις αστυνομικές δυνάμεις που παρατάχθηκαν νωρίτερα στο χώρο.

902.gr

 

 

7 Comments

  1. Το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή

    Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση το ΚΚΕ κοντεύει να φτάσει την Χρυσή Αυγή : από 7,5% το καθένα τους .

    Σήμερα βλέπουμε μια οργανωμένη αλλά και αποφασισμένη ομάδα του ΚΚΕ , να σταματάει και να γυρίζει πίσω μια φάλαγγα αυτοκινήτων του ΝΑΤΟ γιατί την θεωρεί ” εχθρό των λαών ” .

    Αν υποθέσουμε ότι μια εξ ίσου οργανωμένη και αποφασισμένη ομάδα χρυσαυγιτών – αυτούς με τις μαύρες μπλούζες και τις μαύρες σημαίες αντί για τις κόκκινες – ,αντιπαρατάσσονταν στα διόδια Πολυμύλου και απαιτούσε δυναμικά να περάσει η φάλαγγα του ΝΑΤΟ , γιατί π.χ. θεωρεί ότι το ΝΑΤΟ μας βοηθάει με τις περιπολίες του στο Αιγαίο , ώστε να σταματήσει η ροή μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία ή ότι θεωρεί το ΝΑΤΟ κάτι σαν ασπίδα προστασίας μας από την αρπακτικότητα της Τουρκίας , τι θα γινόταν ;

    Προφανώς ,αφού και οι δύο είναι εξ ίσου αποφασισμένοι και …….ετοιμοπόλεμοι θα γινόταν μία μάχη !

    Η απορία μου είναι : Η μάχη αυτή θα γινόταν στα διόδια ; ή μήπως για στρατηγικούς λόγους , θα προτιμούσαν να την δώσουν στις πλαγιές και τα δάση του γειτονικού Βερμίου ή των Πιερίων , όπως έκαναν πριν 67 χρόνια οι πρόγονοί μας κατά τον εμφύλιο ;

    Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η μηδαμινή ανάδειξη από όλα τα ΜΜΕ ,αυτό που ανέδειξε ο Μ.Γλέζος με την συλλυπητήρια επίσκεψή του στην οικία του Κυριάκου ; Ότι δηλαδή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τη στάση του και τις ενέργειές του στη κατοχή , απέτρεψε τον εμφύλιο πόλεμο στην Κρήτη .-

  2. Μήν είσαι κρυφοδεξιός και δεν το ξέρεις. Αυτά αγαπητέ είναι αντιλήψεις της εμφυλιοπολεμικής περιόδου και να εύχεσαι να μην ξανασυμβούν γιατί δεν ξέρεις ποιόσ θα είναι ο νικητής.Σίγουρα είσαι δεξιός αλλά κρύ βεσαι επιμελώς και γιατί να το κρυψουμε άλωστε που έλεγε και ο .αείμνηστος αρχηγός σας.

  3. Μπράβο κ.Κουκουφίκα, λεπτομερείς 《θεωρητικη ανάλυση χωρίς κανένα υπονοούμενο》για άλλη μια φωρα .
    Και με τά εύσημα για έναν άνθρωπο που 《πείνασε και έχυσε αίμα για την χώρα του για σχεδόν έναν αιώνα 》
    Να σου εκφράσω και τα δικά μου θερμά συλλυπητήρια για έναν από τα τελευταία καθάρματα του περασμένου αιώνα .
    Κουράγιο όμως, υπάρχουν αποθέματα για να θρηνήσεις και τον 21 αιώνα .
    Υ.Γ. Να σου στείλω και τρεις ανάλαδες για τυχών κατοχή;

  4. κ. ” πολίτη ” και κ. Σιδόπουλε , στη Δημοκρατία χωράνε όλοι : και οι Δεξιοί και οι Κεντρώοι και οι Αριστεροί .Σε καμιά δε περίπτωση μόνο οι Αριστεροί !

    Αν δε το 7,5% μπορεί οργανωμένα και δυναμικά να γυρίζει πίσω μια φάλαγγα αυτοκινήτων του ΝΑΤΟ ,γιατί να μη μπορεί ένα άλλο 7.5% ,διαφορετικό από το πρώτο ,οργανωμένα και δυναμικά να απαιτήσει η φάλαγγα να περάσει ;

    Πώς μπορεί το πρώτο 7,5% να το κάνει ,και δεν μπορεί το δεύτερο 7,5% να το αντικάνει ;

    Γιατί να μπορεί το πρώτο , και να μη μπορεί το δεύτερο ; αφού στη Δημοκρατία είναι όλοι ίσοι !

    Ή μήπως δεν είναι όλοι ίσοι απέναντι στη Δημοκρατία ;

    Να σας υπενθυμίσω τις συνέπειες του εμφυλίου που έληξε το 1949 ; ( Ν.Μαραντζίζης – Σ.Καλύβας : ” Εμφύλια πάθη ” ) 100 χιλιάδες νεκροί , 50 ως 130 χιλιάδες εγκατέλειψαν τη χώρα ( πολιτικοί πρόσφυγες ) , 1700 χωριά κατεστράφησαν ολοσχερώς , ανάπηροι ουκ ολίγοι …..

    Δεν νομίζετε , ότι όλοι μας έχουμε χρέος απέναντι σ’αυτή την καταστροφή ,όχι μόνο να ευχόμαστε ,αλλά και να αποδεικνύουμε εμπράκτως , ότι δεν θέλουμε να μας ξανασυμβεί ;

    Κι αν ο Μητσοτάκης – κατα ομολογία Μ.Γλέζου – κατόρθωσε να αποτρέψει μια τέτοια καταστροφή στο νησί του , δεν νομίζετε , ότι αυτό πρέπει να του αναγνωρισθεί σαν μέγιστο κατόρθωμα ;άσχετα με άλλα σφάλματα του ανθρώπου .

    Δεν νομίζετε , ότι όταν κανείς παραγνωρίζει και θέλει να υποβαθμίσει ,μέχρι και να εξαφανίσει ,ένα τέτοιο κατόρθωμα ,είναι όχι σαν να εύχετε – τέτοια ευχή ,νομίζω , φαντάζει αδιανόητη για κάθε εχέφρονα Έλληνα – ,αλλά, σαν να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια νέα ένοπλη αναμέτρηση αναμεταξύ μας ; Γιατί όχι δηλαδή σε έναν δεύτερο γύρω ;…….

    Δέχεστε εσείς ,ένα τέτοιο ενδεχόμενο ;

  5. Κ. Κουκουφίκα στη δημοκρατία πρέπει και χωράνε όλοι όσοι μπορούν να συνυπάρξουν με ανθρώπους όλον των χρωμάτων, θρησκειών κτλ. Οπότε το δεύτερο 7.5% αυτομάτως αποκλείεται.
    Στα χρόνια που αναφέρεσαι αυτοί που θέλανε να μην υπάρχει το πρώτο 75% (ολογράφος εβδομήντα πέντε %) τότε, ήταν οι δοσίλογοι,
    γερμανοτσολιάδες πρόγονοι του 7.5% του τότε και τώρα .
    Και για την ακρίβεια δεν υπήρξε εμφύλιος η έστω αυτό που ξεκίνησε σαν εμφύλιος κατέληξε σε εκαθάρηση από τους κύριους εκφραστές του τώρα ΝΑΤΟ, βλέπε Εγγλέζους και ΗΠΑ (και να ξέρεις ότι σύμφωνα με τα απλά μαθηματικά που γνωρίζω το πρώτο κομμάτι του πληθυσμού θα επικρατούσε του δευτέρου σε οποιαδήποτε αναμέτρηση και αν χρειαζόταν, χωρίς την παρέμβαση έξωθεν δυνάμεων).
    Και που ξέρεις ίσως ο όρος δημοκρατία να είχε διαφορετικές αξίες σήμερα.

    Στο θέμα μας τώρα και ενοω την είδηση καθεαυτό την οποία επιμελώς απέφυγες να σχολιάσεις .

    Το ότι αυτός ο οργανισμός μπαίνοβγαίνει στη
    Χώρα μας για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα τον ανωτέρω δεν σε απασχολεί καθόλου βλέπω.
    Το ότι αυτός ο οργανισμός δεν έχει λόγο ύπαρξης μιας και το αντίπαλο 《 τέρας 》έχει πεθάνει δεν έχει καμία σημασία για εσένα;
    Το ότι αυτόν τον οργανισμό τον χρηματοδοτούμε σαν Χώρα και τα παιδιά μας βρίσκονται σε εμπόλεμη ζώνη εκτός συνόρων για τα συμφέροντα άλλων, να υποθέσω ότι δεν σε ενοχλεί.

    Αυτό που μάλλον σε ενοχλεί είναι ότι αυτό το 7.5% μπόρεσε και τους σταμάτησε.

    Τα της Κρήτης και ότι είναι αποτέλεσμα ενός, μόνο σαν αστείο μπορώ να το εκλάβω.

  6. K. X.Σιδόπουλε ,όσο σας διαβάζω, σκέπτομαι πόσο δίκιο είχαν οι Μαραντζίδης – Καλύβας που έγραψαν : ” Το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι το μόνο κόμμα που αποτελεί συγχρόνως και τον ιστορικό του εαυτού του ”

    Προφανώς , έχετε τη ” δική σας ” ιστορία !

    Είστε κάτοχος της ” δικής σας ” ιστορίας , αφού τη γράφετε εσείς !

    Είστε κάτοχος της ” δικής σας ” αλήθειας ! και είστε τόσο σίγουρος για την ” αλήθεια ” σας ,λες και αυτή είναι …..θυγατέρα σας ,την έχετε πιασμένη από το χέρι και βολτάρετε μαζί της στο πάρκο . ( Για να θυμηθούμε το Γκόρκι…)

    Λυπούμαι που χάλασα – αν χάλασα – την ωραία σας βόλτα……

    Έρρωσο ( να είστε καλά ) ,που λέγαν και οι Αρχαίοι μας .

  7. Τα επιχειρήματα σας Κ Κουκουφίκα είναι αφοπλιστικά, με πείσατε, δεν χρειάζεται άλλη προσπάθεια, ευχαριστώ για τα φώτα που μου δώσατε.
    Δεν χρειάζομαι άλλη απάντηση καλή νύχτα σας.

Back to top button