ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριοτελευταίες ειδήσεις

Η παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ στα εγκαίνια στη Γράμμουστα και η διανυκτέρευση στο φυλάκιο του Γράμμου (φωτογραφίες)

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, εκπροσωπώντας τον κύριο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, παρέστη την

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, στα ιερά εγκαίνια του ανακαινισμένου Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Παναγίας ΓΡΑΜΜΟΥΣΤΑΣ, στο χωριό ΓΡΑΜΜΟΣ, ο οποίος λειτουργεί και πάλι μετά από 77 χρόνια.
Την προηγούμενη, Σάββατο 29 Ιουλίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΣ, διανυκτέρευσε στο ΕΦ ΓΡΑMΜΟΣ, της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας (9 Μ/Π ΤΑΞ – «ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ») στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η παρουσία του Στρατού Ξηράς στην περιοχή, με τη λειτουργία των Επιτηρητικών Φυλακίων, με την εκπομπή περιπόλων, με πλήθος δραστηριοτήτων όπως την εκτέλεση πτήσεων επιτήρησης στη μεθόριο από ελικόπτερα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ), την εκτέλεση ασκήσεων από Μονάδες των  8ης και 9ης Μηχανοποιημένων Ταξιαρχιών, καθώς και με την παρουσία των Εθνοφυλάκων, αριθμός των οποίων παρέστη στην τελετή εγκαινίων του Ιερού Ναού, έχει ως αποτέλεσμα την εμπέδωση και την τόνωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων.

 

 

army.gr

4 Comments

  1. Κύριος Υπουργός Εθνικής Άμυνας ή σκέτο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ;

    Ποιος συνέταξε το κείμενο της ανάρτησης ;

    Για να γίνει Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο άνθρωπος , σίγουρα είναι και …..κύριος ! αλλιώς δεν θα γινόταν …….
    Ξέρετε κάποιον εσείς ,που να μην είναι ….. κύριος και να αναλαμβάνει ένα τέτοιο αξίωμα ;

    Προς τι λοιπόν αυτός ο δουλοπρεπής πλεονασμός : ” ΚΥΡΙΟΣ Υπουργός Εθνικής Άμυνας ” ;

    Θυμίζει ” Πρέβεζα ” του Καρυωτάκη , μ’όλη την πένθιμη μουσική της :
    ” Φτάνει το πλοίο . Υψωμένη σημαία .
    Ίσως έρχεται ο κύριος Νομάρχης . ”

    Εκτός κι αν ο συντάκτης , άθελά του και ίσως προφητικά , μ’ αυτό το ” κύριος ” , εξέφρασε τον επικείμενο θάνατο και το……. τέλος της σημερινής πολιτικής εξουσίας , όπως έκανε ο ποιητής με τον δραματικό δικό του θάνατο .

  2. Αχ, (κύριε) Κουκουφίκα μας μ’ αυτές τις απίθανες επισημάνσεις που βρίσκονται πάντοτε ένα βήμα πιο πέρα κι από τη διυλιστήριο του κώνωπα! Πράγματι βέβαια ο επιθετικός προσδιορισμός “κύριος” αποτελεί πλεονασμό και καλώς τείνει να εξαλειφθεί στον δημόσιο λόγο, αλλά τα νοητικά σας άλματα στην Πρέβεζα του Καρυωτάκη και το θάνατό του, ε, αυτά πια αγγίζουν τα όρια της συνειρμικής αυθαιρεσίας, αν δεν σκεφτεί κανείς ότι είναι απλώς επίδειξη πνεύματος…

  3. Κύριε πολίτη (μας )

    Πάλι καλά, τον πλεονασμό τον καταλάβατε !

    Τη δουλοπρέπεια δεν την καταλάβατε ;

    Η δουλοπρέπεια σαν πολίτη αυτής της Δημοκρατίας – διαλέξατε και το ……όνομα πολίτης – δεν σας αγγίζει ; δεν σας προσβάλλει ;

    Να υποθέσω ότι ανήκετε στους καθοδηγούμενους από το πνεύμα και την ……κουλτούρα του κ. Καρανίκα ;

    Πάντως , ό’τι δεν μας αρέσει ή δεν μας ικανοποιεί ,νομίζω ,ότι σε καμιά περίπτωση δεν είναι ” συνειρμική αυθαιρεσία ” ή ” επίδειξη πνεύματος ” · απλώς ,έχουμε τη γενναιότητα και λέμε ότι δεν μας αρέσει .

    Αν η δική μου προσέγγιση του θέματος είναι ” επίδειξη πνεύματος ” , τότε η δική σας προσέγγιση ποια είναι ;
    Μήπως αυτή του ……Καρανίκειου πνεύματος ;

    1. Δικαιολογώ απολύτως την αντίδρασή σας, δεδομένου ότι όντως το σχόλιό μου είχε σκόπιμα δηκτικό τόνο (πρώτος δίδαξε αυτό το τέχνασμα ο φιλόσοφος Σωκράτης), αλλά θα περίμενα κάτι πιο ευφάνταστο από τα φτηνά και προδήλως υποτιμητικά κλισέ περί “Καρανίκειου πνεύματος”, τα οποία φοβούμαι πως αποκαλύπτουν μιαν εύθραυστη διανοητική ισορροπία που καταφεύγει στα ασφαλή εκφραστικά υποστυλώματα της δημοσιογραφικής υποκουλτούρας.
      Αν επιμένετε βέβαια για μιαν απάντηση στα περί δουλοπρέπειας εν δημοκρατικώ πολιτεύματι με τη χρήση του προσδιορισμού “κύριος”, μπορώ με χαρά να συμφωνήσω μαζί σας και να θυμίσω το εξοργιστικό “κύριος κύριος” (δίκην “καρέτας καρέτας” ή “εδάφους εδάφους”) που συνοδεύει το όνομα μητροπολιτών καθιστώντας τους …πιο κυρίους κι από τον ένα και μοναδικό Κύριον!

Back to top button