Ελλάδα

ΕΝΦΙΑ: Τα ακίνητα που δικαιούνται μεγαλύτερη έκπτωση, ακόμη και απαλλαγή!

Ο Αύγουστος φεύγει, ο Σεπτέμβρης έρχεται και μαζί του παραδοσιακά και οι… φορολογικές υποχρεώσεις.Πότε αναρτώνται τα -μειωμένα έως και 30%- εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ. 

Οι πέντε κατηγορίες στις οποίες ο φόρος θα έχει έκπτωση. Πότε αυτή φτάνει μέχρι και το 100%. Όλες οι περιπτώσεις με αναλυτικές λεπτομέρειες για το πώς θα εξασφαλίσετε την έκπτωση.

Σε λίγες ημέρες αναρτώνται στο Taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2019, τα οποία και θα εμφανίζονται μειωμένα από 10% έως 30% και θα αφορά περίπου 6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.

Οι δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ

Η πρώτη, από τις συνολικά πέντε μηνιαίες δόσεις του φόρου, θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία στα τέλη Ιανουαρίου του 2020. Οι μειώσεις στο φετινό ΕΝΦΙΑ, δεν αναμένεται να επηρεάσουν την έκπτωση φόρου που δικαιούνται στον ΕΝΦΙΑ όσοι έχουν στην κατοχή τους ημιτελή κτίσματα, βοηθητικού χώρου, κτίρια αγροτικής χρήσης.

Η έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ για ειδικές κατηγορίες ακινήτων φθάνει μέχρι και 100%και οι φορολογούμενοι για να την εξασφαλίσουν θα πρέπει…

Η συνέχεια στο Newsit.gr

Back to top button