Ο Σωκράτης Λιάνος βράβευσε τον Ιωάννη Τσακιρίδη (φωτο)

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς κ. Σωκράτης Λιάνος, επισκέφθηκε για τελευταία φορά με τον θεσμικό του ρόλο το Τμήμα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, στον χώρο όπου εδρεύει στο ΔΗ.ΝΑ.Κ (Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο) προκειμένου να χαιρετήσει τους μουσικούς και τον Αρχιμουσικό της αλλά και να εκφράσει την ικανοποίησή του για την πρόοδο που πέτυχαν παρόλες τις δυσκολίες και εμπόδια που υπήρξαν από την απαρχή της επανίδρυσή της.

Ο κ. Λιάνος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή του Ανέστη Αγγελή για την θεμελίωση της Φιλαρμονικής, με εξαίρεση ελάχιστα άτομα που επιχείρησαν να τορπιλίσουν «εκ των έσω» την προσπάθεια, ωστόσο κατέστει δυνατή η απόκτηση μερικού βασικού υλικού εξοπλισμού, αφ’ ενός ένας αριθμός καινούργιων πνευστών και κρουστών μουσικών οργάνων, ο οποίος παραδόθηκε στους μαθητές της τον Νοέμβριο του 2018 αφετέρου δε η κατασκευή νέων στολών απαραίτητων για τις δημόσιες εμφανίσεις της, οι οποίες θα παραδοθούν στην νέα δημοτική αρχή εντός ολίγων ημερών. Ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχουν αρκετά κενά και ελλείψεις ακόμα που πρέπει να καλυφθούν όπως η εύρεση κατάλληλου χώρου για την στέγαση της έδρας της Φιλαρμονικής αλλά και επιπλέον μουσικά όργανα καθώς αυτά που αγοράστηκαν χρησιμοποιούνται ήδη από τους υφιστάμενους μουσικούς, ώστε να μην επαρκούν για την εγγραφή νέων μαθητευόμενων.

Στην συνέχεια ο κ. Λιάνος ανέφερε ότι «είναι σημαντικό να αναγνωριστεί για λόγους ηθικής τάξης, η συνεισφορά του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής κ. Ιωάννη-Κωνσταντίνου Τσακιρίδη, ο οποίος κατέβαλε μία υπερπροσπάθεια πέραν των συμβατικών του υποχρεώσεων για την ποιοτική και αποδοτική λειτουργία της. Ειδικότερα δε το πρώτο έτος λειτουργίας της Φιλαρμονικής δεδομένης της απουσίας του απαραίτητου υλικοτεχνικού και μουσικού εξοπλισμού, ανέλαβε άνευ αμοιβής να επισκευάσει τα παλαιά μουσικά όργανα για την ορθή αξιοποίησή τους στα μαθήματα, εξασφάλισε από ιδιώτες και Συλλόγους της Καστοριάς μουσικά όργανα διαθέτοντας και δικά του για να τα δώσει στους μαθητές αλλά και πέτυχε πολύτιμες δωρεές μουσικών οργάνων από συμπολίτες μας, ώστε οι μαθητές της Φιλαρμονικής να ασκούνται σε ποιοτικά όργανα που να βοηθούν την μουσική τους ανάπτυξη και πρόοδο, ενεργοποιώντας δημιουργικά την τοπική κοινωνία να καταστεί αρωγός της εν λόγω προσπάθειας. Επίσης, με το πέρας της πρώτης σύμβασης μεταξύ του ΝΠΔΔ και της Ακαδημίας στις 29/12/2017 και λόγω της καθυστέρησης στην δημιουργία νέας ο κ. Τσακιρίδης  χωρίς να αμείβεται, είτε η Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», όπου διατελεί πρόεδρός της ως προηγούμενη ανάδοχος του έργου, προσέφερε για 11 μήνες καθημερινά μαθήματα μουσικής στους μαθητές της Φιλαρμονικής, χωρίς να τους εγκαταλείψει δεικνύοντας πραγματική αγάπη, αφοσίωση και επιμονή, δρώντας καθοριστικά, ώστε σήμερα αυτή να αριθμεί περί τους 30 μαθητές και με την πραγματοποίηση δημόσιων εμφανίσεών της σε εορταστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και θεωρώντας ότι η διδακτική, καλλιτεχνική και κοινωνική συνεισφορά του αρχιμουσικού κ. Ιωάννη-Κωνσταντίνου Τσακιρίδη ωφέλησε ουσιαστικά την επανίδρυση και λειτουργία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του  ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς αλλά και η συμβολή της Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», ως ελάχιστη εκτίμηση αυτής της προσφοράς απονέμω μία Εύφημο Μνεία αμφότερα στον Αρχιμουσικό και τον επιστημονικό οργανισμό της Ακαδημίας, ευελπιστώντας την συνέχιση του αξιόλογου μουσικού έργου για την καλλιέργεια και ανάπτυξη ποιοτικής μουσικής παιδείας στον Δήμο Καστοριάς».

https://1.bp.blogspot.com/-VbkapTN-azs/XYqiYWac_dI/AAAAAAAANu0/3VgPTuH8SpQASNVeCQ3uph8sjXkM9iSFQCNcBGAsYHQ/s1600/DSC_0272.jpghttps://1.bp.blogspot.com/-ZakyCN6SDLk/XYqiSlbpoSI/AAAAAAAANus/RqIfQdWhtbsV0neL0oQZjxJ84xJTOZAYwCNcBGAsYHQ/s1600/DSC_0263.jpghttps://1.bp.blogspot.com/-uVHS5EnV0wg/XYq5H5txqGI/AAAAAAAANvI/PSysd20Pc9orEFFFMUNMFyGWoIQDtD22wCNcBGAsYHQ/s1600/img606.jpg

 

 

3 σχόλια

  1. Ο κ. Σωκράτης Λιάνος ΔΕΝ έχει κανέναν θεσμικό ρόλο.
    Πλέον είναι ένας απλός πολίτης.
    Πώς εκπροσωπεί και υπογράφεται εκ μέρους του Δήμου Καστοριάς
    Τι συμβαίνει στη Καστοριά;

    • Τα καθήκοντά του Λιάνου έληξαν τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου. Άρα εμπρόθεσμα είχε την ιδιότητά του προέδρου του ΝΠ να βραβεύσει τον Αρχιμουσικό την Κυριακή στις 22, ενώ βλέπω ότι ο έπαινος έχει ήδη υπογραφεί από τις 13.

  2. Mη χειρότερα……………….. (για να μη πω ΕΛΕΟΣ)