Πορτοκαλόπιτα με παγωτό καϊμάκι από τον Σεφ Βασίλη Καρανικόλα
140 λεπτά
Προετ. 15
Μαγείρεμα: 45 Μερίδες: 10ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
- 5 πορτοκάλια
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας (450 γρ.)
- 250 γρ. σπορέλαιο
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γιαούρτι στραγγιστό 10%
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 βανίλιες
- 3 αυγά
- 1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν
- 1 κ.γ. γεμάτο σόδα μαγειρική
Για το σιρόπι
- 700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. νερό
- 20 ml μαστίχα Χίου ή κονιάκ (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα
- Ιδανικά με παγωτό καϊμάκι
Εκτέλεση και tips στο kitchenvillage.gr