Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου

Τα συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου

(ανανεώνεται συνεχώς)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης:

Η πολιτική μας ζωή στερείται μία συνετή φωνή. Τέτοιες στιγμές καταργούν τις διαφορές. Ο Φίλιππος Πετσάλνικος υπηρέτησε με υπευθυνότητα τους θεσμούς ως ΠτΒ σε κρίσιμες στιγμές, και τις ιδέες του σε όλη τη διαδρομή του. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στο Κίνημα Αλλαγής.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας:

Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, για τον θάνατο του πρώην προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, σημειώνοντας ότι «προς τιμήν του η σημαία της Βουλής θα κυματίζει μεσίστια την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας».

Στη δήλωσή του, ο κ. Τασούλας χαρακτήρισε τον Φίλιππο Πετσάλνικο, ως έναν έντιμο πολιτικό, πάντα σταθερό και συνεπή στις αξίες και τις πεποιθήσεις του. Όπως σημείωσε, υπήρξε αυτοδημιούργητος και ακούραστα εργατικός, ξεκίνησε τη μακρά πολιτική του σταδιοδρομία από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Καστοριά, την εκλογική του Περιφέρεια, η οποία τον τίμησε επανειλημμένως, εκλέγοντάς τον βουλευτή επί σειρά ετών.

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος, πρόσθεσε ο κ. Τασούλας, πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε νευραλγικά αξιώματα, ως υπουργός, αλλά και ως πρόεδρος της Βουλής, κατά την περίοδο 2009 έως 2012. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του, το ήθος, το πάθος της προσφοράς του για το κοινό καλό και η ευθύτητα στην έκφραση των απόψεών του, υπήρξαν τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν και τον καθοδηγούσαν.

«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά, εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Τασούλας.

ΣΥΡΙΖΑ:

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για το θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου. Ιδρυτικό μέλος και κατόπιν στέλεχος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Φ. Πετσάλνικος διένυσε μια μεγάλη διαδρομή στον πολιτικό βίο της χώρας. Διετέλεσε υπουργός σε όλες τις κυβερνήσεις του κόμματος του από το 1985 και μετά. Επίσης, το 2009 εκλέχτηκε Πρόεδρος της Βουλής ενώ, από το 2004 μέχρι και την εκλογή του στην προεδρία, είχε διατελέσει Αντιπρόεδρος. Η πολιτική του πορεία χαρακτηρίστηκε από εντιμότητα, ευθιξία και σεβασμό στα καθήκοντα που κλήθηκε να εκτελέσει. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά:

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον Φίλιππο Πετσάλνικο, έναν δικό μας άνθρωπο, από τα σπλάχνα της παράταξης, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Ήταν μπροστά σε όλους τους αγώνες του ΠΑΣΟΚ, υπηρέτησε τον τόπο ως βουλευτής, υπουργός και πρόεδρος της Βουλής. Η προσφορά του υπήρξε διαρκής στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καστοριά, που τον τίμησε με τόση εμπιστοσύνη. Στην παιδεία και τον πολιτισμό που υπηρέτησε με αφοσίωση. Στη δικαιοσύνη και στη δημόσια τάξη που υπερασπίστηκε το κράτος δικαίου και την ασφάλεια των πολιτών. Στον απόδημο ελληνισμό. Στο κορυφαίο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής. Θα το θυμόμαστε με σεβασμό για τον ακέραιο χαρακτήρα του και το δημοκρατικό του φρόνημα. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι, Φίλιππε».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του πρώην προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ενώ για αρκετά χρόνια πρωταγωνίστησε στην πολιτική σκηνή του τόπου. Εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης και εγώ προσωπικά εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης:

«Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Φ. Πετσάλνικου καθώς και στην πολιτική του παράταξη, την οποία με συνέπεια υπηρέτησε επί χρόνια και ως βουλευτής αλλά και ως Πρόεδρος της Βουλής».

Νίκος Παπανδρέου:

«Έφυγε ένας καλός φίλος και γνήσιος σοσιαλιστής. Μεγάλη η θλίψη. Αντίο Φίλιππε»

Ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας:

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου, σπλάχνου της ακριτικής μας Περιφέρειας που ανήλθε επάξια στα ύπατα κυβερνητικά αξιώματα με την μακροχρόνια και δημιουργική του θητεία για την περιοχή και την χώρα μας.

Έντιμος και ηθικός άνθρωπος, προσηνής και καταδεκτικός, άφησε με το πέρασμά του στην κοινωνία μας τις καλύτερες εντυπώσεις ,τόσο ως άτομο, όσο και ως πολιτικός

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνήλθε εκτάκτως το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 και αποφάσισε ομόφωνα την Έκδοση Ψηφίσματος που έχει ως εξής

  • Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του και να επιδώσει το παρόν ψήφισμα.
  • Να προβεί αντί στεφάνου σε δωρεά για ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων αυτών ‘’Μαζί Σου’’, μετά από επιθυμία της οικογένειάς του.
  • Να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
  • Η απόφαση αυτή πήρε α/α 52/20

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας:

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ εκφράζει την βαθύτατη θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου και την απώλεια του πολιτικού με τεράστια προσφορά και στο χώρο του Αθλητισμού και του Πολιτισμού. Πάντα στην πρώτη γραμμή στήριξης, πάντα δίπλα στους αθλητές και τους παράγοντες. Οι υποδομές άθλησης σε όλο το Νομό Καστοριάς και τη Δυτική Μακεδονία ευρύτερα, η αμέριστη και με όλα τα μέσα συμπαράσταση στην διοργάνωση αγώνων στον τόπο του, η καθιέρωση υποτροφιών σε οικονομικά ασθενέστερους, αποτελούν ελάχιστα δείγματα προσφοράς για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Η παρακαταθήκη που μάς αφήνει είναι βαριά.

Καλό ταξίδι Πρόεδρε.

Το ΔΣ αποφάσισε όπως:

  1. Εκπρόσωπος του Δ.Σ. να παραστεί στην κηδεία του εκλιπόντος
  2. Να εκφράσει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος
  3. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τύπο

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Σαρρής

Επιμελητήριο Καστοριάς:

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Επιμελητηρίου Καστοριάς εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Βουλής κ Πετσάλνικο Φίλιππο. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στους οικείους του.

Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας νομού Καστοριάς:

 

Κάλι Κυριακίδου

Ξεκινώντας από μια απλή οικοργένεια του τόπου μας έφτασε στα υψηλότερα πολιτικά αξιώματα. Αυτό από μόνο του αναδεικνύει την αξία του ανδρός, του οποίου η πολιτική σταδιοδρομία ήταν θετική, τόσο για την Χώρα, όσο και για την ιδιαίτερη του πατρίδα, την Καστοριά. Αιώνια η μνήμη του…

 

“Ανατροπή – Δημιουργία”:

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση του ξαφνικού θανάτου του π. Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου.
Του Πολιτικού που οι πολίτες τις Καστοριάς τίμησαν για πολλά χρόνια να τους εκπροσωπεί στη Βουλή. Και αυτός τους το ανταπέδωσε με σημαντικα Έργα και υποδομές σε όλους τους τομείς τα οποία και αφήνει σαν κληρονομιά σε όλους μας. Υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ο Φίλιππος Πετσάλνικος αδιαμφισβήτητα μπαίνει στο πάνθεον των άξιων πολιτικών ανδρών της Ελλάδος.
Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και στους οικείους του.

ΝΟ.Δ.Ε Καστοριάς:,

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος πρώην Προέδρου της Βουλής κ.Φίλιππου Πετσάλνικου.
Ο Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε Καστοριάς
Βελλίδης Χ. Βασίλειος

Στέργιος Αδάμ:

Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του Φίλιππα Πετσαλνικου, ενός ανθρώπου που από όποια θέση κι αν υπηρέτησε τον Καστοριανό λαό, υπήρξε μαχητικός και διεκδικητικός. Ο Φίλιππος Πετσαλνικος, έδωσε δυναμικά τις μάχες για την προώθηση των αιτημάτων και την επίλυση των προβλημάτων της Καστοριας
Ένας πολιτικός που αφήνει στην Καστοριά μια σημαντική παρακαταθήκη και ένα σπουδαίο έργο.
Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους του.

Παναγιώτης Κώττας:

Πληροφορήθηκα με θλίψη το θάνατο του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Βουλής Φιλίππου Πετσάλνικου.
Ένα από τα μακροβιότερα πολιτικά πρόσωπα της Καστοριάς το οποίο άφησε έντονο το στίγμα του εκτός της πολιτικής του δρασης και σε πολύ σημαντικά έργα στην περιοχή μας.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Βασίλης Ιωάννου:

Αυτήν την στιγμή είναι δύσκολο να γράψεις κάτω από συναισθηματική φόρτιση για τον ξαφνικό θάνατο έναν συντοπίτη πολιτικού μεγάλου διαμετρήματος όπως ήτανε ό Φίλιππος Πετσάλνικος. Άνθρωπος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αγαπούσε τον τόπο του Υπηρέτησε με πάθος την πολιτική και τα πιστεύω του Υπήρξε ακούραστος, εργασιομανής, προσιτός σε όλους, συμπαραστάτης στα δίκαια, Παράδειγμα προς μίμηση. Ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων έχαιρε διακομματικής εκτίμησης. Η τοπική κοινωνία και ή πολιτική γενικά θα μείνει φτωχότερη. Ας ευχηθούμε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Στο καλό Αγαπητέ Φίλιππε
Βασίλης Ιωάννου
Πρόεδρος Εμπειροτεχνων Εργοληπτων Δημοσίων Έργων Καστοριάς
Μέλος Ν.Επιτροπης ΚΙΝΑΛ Καστοριάς

Πασχάλης Μητλιάγκας:

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος υπήρξε μια προσωπικότητα με πολύχρονη και αδιάλειπτη πολιτική παρουσία και διαδρομή στο δημόσιο βίο της χώρας. Με τα δημόσια αξιώματα που κατέλαβε, συνέβαλε ουσιαστικά στην προώθηση πολλών ζητημάτων της περιοχής μας καθώς και της ιδιαίτερης πατρίδας του της  Καστοριάς, η οποία τον τιμούσε όλα αυτά τα χρόνια και αυτός της το ανταπέδιδε αφειδώλευτα. Πέρα από  την πολύχρονη γνωριμία και συνεργασία μας όλη αυτή την περίοδο,  αξίζει να αναφέρω τρείς σημαντικές περιπτώσεις συνεισφοράς του, οι οποίες αγγίζουν τόσο την Καστοριά όσο και τους άλλους Νομούς στη Δυτ. Μακεδονία.

α) Στη μεγάλη συμβολή του, στην αντιμετώπιση των οξυμένων και πιεστικών προβλημάτων της σχολικής στέγης, ως συνέπεια του καταστροφικού σεισμού του Μαΐου του 1995.

β) Στο έντονο ενδιαφέρον του και στη στήριξη του ως Υφυπουργού Παιδείας, στην πρώτη ουσιαστική διεύρυνση Τμημάτων του τότε ΤΕΙ Δ.Μ. το οποίο απέκτησε οντότητα, ως ένα από τα μεγάλα Περιφερειακά Ιδρύματα της χώρας. Στην τεκμηρίωση και πρόταση του «Περιφερειακού Συμβουλίου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης» (ΠΣΤΕ) στο οποίο προήδρευα τότε ως Νομάρχης της έδρας των Νομών της Περιφέρειας και με εισήγηση του τότε Προέδρου του ΤΕΙ Δ.Μ. κ. Κ. Δελλίδη συμπεριλήφθηκαν στο διευρυνόμενο Ίδρυμα και Τμήματα των γειτονικών Νομών Καστοριάς και Γρεβενών, καθώς η πρόταση έγινε αυτούσια αποδεκτή από το Υπουργείο Παιδείας.

γ) Στην ίδρυση και λειτουργία του «Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας» (ΚΤΕ) στα Κοίλα όπου σήμερα στεγάζονται η Βιβλιοθήκη και η Πρυτανεία του νέου Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας.

Καλό σου ταξίδι Φίλιππε.

Ανέστης Αγγελής:

Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούμε τον Φίλιππο Πετσάλνικο. Έναν σπουδαίο πολιτικό με πολύπλευρη προσφορά στη δημοκρατία, την κοινωνία και την πολιτική ζωή της χώρας.
Έναν σπουδαίο άνθρωπο που πάλεψε με απαντοχή για την Καστοριά μας.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Καλό ταξίδι Φίλιππε!

Βασίλης Τσιφλικιώτης:

Σήμερα η Καστοριά αποχαιρέτησε, ένα άξιο πολιτικό της τέκνο, έναν άνθρωπο, έναν πολιτικό που έγραψε για περισσότερα από 40 χρόνια λαμπρή πορεία και έφθασε ως τα ψηλότερα πολιτικά και πολιτειακά σκαλοπάτια, υπηρετώντας την Πατρίδα και την Καστοριάς μας.
Πολιτικοί αντίπαλοι και φίλοι, σήμερα αποχαιρετούμε τον Φίλιππο Πετσάλνικο, να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Βασίλης Ναούμ:

Από χθες 13/03/2020 , το ΠΑΣΟΚ έγινε φτωχότερο με την αιφνίδια απώλεια του αγωνιστή Φίλιππου Πετσάλνικου.
Απο χθες η Καστοριά έχασε έναν μεγάλο Ευεργέτη της , Πολίτη της , Αγωνιστή της .
Ο Πρόεδρος Φίλιππος Πετσάλνικος, ο πολιτικός μέντορας μου υπήρξε απο το 1974 ένας αγνός , ιδεολόγος , υποστηρικτής και υπερασπιστής του Σοσιαλισμού, τασσόμενος στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου και της οικογένειας Παπανδρέου .
Ένας σεμνός άνθρωπος – πολιτικός , όπως φάνηκε μέχρι το τέλος του, που αγωνίστηκε για έννοιες, όπως Δημοκρατία , Ισότητα, Ισονομία, Κοινωνική Αλληλεγγύη, Ευημερία.
Ο Πρόεδρος ξεκινώντας απο το ταπεινό Μαυροχώρι-Καστοριάς, κατάφερε με τους προσωπικούς του αγώνες,να περάσει απο διάφορα βουλευτικά και υπουργικά αξιώματα και εν τέλει έφτασε σε ένα, απο τα τρία ύψιστα αξιώματα της Ελληνικής Δημοκρατίας, αυτό του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων ! Επίσης τιμήθηκε το 2009, με τον Μεγάλο Σταυρό της Αξίας με Αστέρα του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για την «εξαιρετική προσφορά του στις ελληνογερμανικές σχέσεις».
Παρά την πλούσια του νομική και πολιτική του σταδιοδρομία, δεν εγκατέλειψε τον τόπο του. Παρέμενε δημότης του, πολίτης του, νομικός του, πολιτικός του. Τον βοήθησε ποικιλοτρόπως , με όλες του τις δυνάμεις και συνέβαλε τα μάλα στην πολιτική, πολιτισμική και οικονομική ανάπτυξη του.
Ο ίδιος οραματιστής, ιδεολόγος και αγωνιστής ενέπνευσε τις νέες γενιές, ότι με επιμονή, υπομονή, προσμονή και εργατικότητα μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους, ακόμη κι αυτούς που θεωρούν ανέφικτους.
Ζώντας τον, απο κοντά αρχικά πιτσιρικάς , αργότερα νέος – έφηβος και μέχρι σήμερα που μας άφησε , έμαθα δίπλα του, τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο ανεξαρτήτων των πολιτικών «πιστεύω» ,την αγάπη για την πατρίδα, την εκτίμηση της πολιτικής και πολιτισμικής κληρονομιάς , την αναγκαιότητα για παιδεία, την ευγενή άμιλλα και, πολλά αλλά χρήσιμα πράματα για την ουμανιστική , κοινωνική και πολιτική ζωή .
Μπορώ να πω παρά πολλά για τον Πρόεδρο, τον οποίο θαυμάζω και λέω «θαυμάζω» κι όχι θαύμαζα γιατί ο ίδιος θα ζει για πάντα στις καρδιές μας , όπως κι ο ίδιος μου έλεγε στις συζητήσεις μας, αγωνιζόμαστε για « το ΠΑΣΟΚ της καρδιάς μας και τον σοσιαλισμό της καρδιάς μας», αλλά και γιατί αφήνει μια τεράστια παρακαταθήκη για την Καστορια και την Ελλάδα, με το έργο του.

Αγαπητέ, Πρόεδρε, Φίλιππε Πετσάλνικε
Σε ευχαριστώ πολύ!
Καλό παράδεισο!
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του !

Ευάγγελος Σίσκος:

Εκφράζω την ειλικρινή θλίψη μου για την απώλεια του αγαπητού φίλου Φίλιππου Πετσάλνικου.
Ο Φίλιππος Πετάλνικος διατελώντας ως πρόεδρος της Βουλής , ως Βουλευτής στο Νομό Καστοριάς από το 1984 έως το 2012, ως Υπουργός Δικαιοσύνης, Μακεδονίας-Θράκης, Δημόσιας Τάξης, Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υφυπουργός Πολιτισμού, διακρίθηκε για το υψηλό ήθος, την αληθινή ευγένεια του, τον δυναμισμό και λεβεντιά του, την καλοσύνη και την γενναιοδωρία του, το δημοκρατικό φρόνημα και αξίες του, την αποτελεσματική ηγετική πολιτική ικανότητα του, που κατάφερε την επίλυση πολλών θεμάτων της χώρας μας σε κάθε χαρτοφυλάκιο Υπουργείου όπου ανέλαβε, στην ανόρθωση της ελληνικής παιδείας , την ανάπτυξη της χώρας μας, της Δυτικής Μακεδονίας και της γενέτειρας του της Καστοριάς, του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας .
Δυστυχώς δεν προλάβαμε να τιμήσουμε με υπερηφάνεια τον Φίλιππο Πετσάλνικο ως Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για το πολύτιμο έργο του με την απονομή του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας μετά από εισήγηση μου πριν ένα μήνα στο Τμήμα μου.
Πιστεύω ότι ήταν πολύ συγκινητικό για τον Φίλιππο κατά την τελευταία συνάντηση μας στις 29 Ιανουαρίου, να του εκφράσω την πρόταση μου να τιμηθεί από την ακαδημαϊκή κοινότητα μας με την απονομή του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το πολύτιμο έργο που πρόσφερε στο πρώην ΤΕΙ μας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και γενικά για την Παιδεία της χώρας μας . Χάρηκε πάρα πολύ και μου δήλωσε ότι ήταν μεγάλη τιμή και αναγνώριση για τον ίδιο.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.
Καλό ταξίδι, Φίλιππε.

Ειρήνη Γεωργοσοπούλου-Μισκία:

Με θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του τ.Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Φίλιππου Πετσάλνικου, μιας προσωπικότητας που άφησε το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή του τόπου μας.
Ευθύς άνθρωπος, επιφανής νομικός, αρωγός και συμπαραστάτης, όποτε του ζητήθηκε,στην επίλυση θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης ,τομέας που εγώ συνεργάστηκα μαζί του.
Ως επίτιμη πρόεδρος του Συλλόγου “ΜΑΖΙ ΣΟΥ” αλλά και προσωπικά εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του.

Ναυτικός Όμιλος Μαυροχωρίου:

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλλιπου Πετσάλνικου. Η προσφορά του στον τόπο μας μέσω της ενασχόλησης του με τα κοινά υπήρξε πολύ μεγάλη και το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της μεγάλης οικογένειας του  Ναυτικού Ομίλου Μαυροχωρίου και η βοήθεια του στην επίλυση των προβλημάτων του σωματείου μας υπήρξε συνεχής και ειλικρινής. Το Δ.Σ του Ναυτικού Ομίλου Μαυροχωρίου <<οι Αργοναύτες>> εκφράζει βαθύτατα τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συγγενείς. Πρόεδρε καλό σου ταξίδι.
Με εκτίμηση
ΤΟ Δ.Σ

Γράμμος Μαυροχωρίου:

Το Δ.Σ. του ΓΡΑΜΜΟΥ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ με αισθήματα πένθους και οδύνης πληροφορήθηκε τον θάνατο του συγχωριανού μας Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος στα χρόνια της νιότης του τίμησε τη φανέλα της ομάδας μας. Υπήρξε πολύτιμος αρωγός στο έργο του συλλόγου μας.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροχωρίου ”ἒμπνοος”:

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυροχωρίου ”ἒμπνοος ”
αποχαιρετά τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό, τον Βουλευτή,μα πάνω απ όλα τον συγχωριανό μας Φίλιππο Πετσάλνικο.
Θα σε θυμόμαστε πάντα με υπερηφάνια ως ο συγχωριανός που άφησε το στίγμα του πέρα απ τα όρια του τόπου μας, ως ο συγχωριανός που τίμησε με την πορεία του τον τόπο μας αλλά και την πατρίδα.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του για την απώλειά τους

Δημοτικό Σχολείο Μαυροχωρίου:

Έφυγε από κοντά μας ένας πολύ ξεχωριστός συγχωριανός μας, ο Φίλιππος Πετσάλνικος, που υπήρξε Πρόεδρος της Βουλής, αλλά και βουλευτής επί πολλά χρόνια. Το Σχολείο μας όπου φοίτησαν και τα 3 παιδιά του, νιώθει την ανάγκη να επισημάνει τη διακριτικότητά του: ποτέ δε χρησιμοποίησε την όποια θέση του για να παρέμβει στο έργο του Σχολείου μας. Του το αναγνωρίζουμε! Μας έχει μείνει και το πανέμορφο πιάνο που χάρισε στο Σχολείο μας ως βραβείο για την ξεχωριστή συμμετοχή μας στην εβδομάδα μαθητικού θεάτρου στη Θέρμη πριν από πολλά χρόνια. Ας είναι η μνήμη του αιώνια!

Ε.Π.Σ. Καστοριάς:
Ο Πρόεδρος και η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Καστοριάς εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό
του τέως Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου .
 Ο Φίλιππος Πετσάλνικος υπηρέτησε τον τόπο ως εκλεγμένος βουλευτής επί σειρά ετών και κατάφερε να ανέβει
 σε υψηλά αξιώματα της Πολιτείας.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι !

Σ.Χ.Ο. Καστοριάς:

Ο Σ.Χ.Ο. Καστοριάς με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετά τον Φίλππο Πετσάλνικο, ο οποίος υπήρξε ο πιο ένθερμος και αποτελεσματικός υποστηρικτής του συλλόγου μας και κυρίως του Χιονοδρομικού Κέντρου Βιτσίου.
Μας βοήθησε, μας υποστήριξε και κυρίως μας τίμησε με την φιλία και την παρουσία του.
“Καλό ταξίδι” κ. Πρόεδρε. Θα σας θυμόμαστε πάντα.

Σύλλογος Αντισφαίρισης Καστοριάς «ΠΡΩΤΕΑΣ»:

Ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Καστοριάς «ΠΡΩΤΕΑΣ» εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος, πέρα από τη σημαντική του παρουσία στον πολιτικό βίο της χώρας και της Καστοριάς, στάθηκε πολύτιμος αρωγός και συμπαραστάτης του Συλλόγου από την ίδρυσή του και καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του.

Α.Μ.Π.Γ.Ο. Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ:

Πληροφορηθηκαμε με θλίψη το θάνατο του πρώην Προέδρου της Βουλής Φιλίππου Πετσάλνικου.
Ένα από τα μακροβιότερα πολιτικά πρόσωπα της Καστοριάς το οποίο άφησε έντονο το στίγμα του εκτός της πολιτικής του δρασης και με πολύ σημαντικά έργα στην περιοχή μας.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια.
Το Δ.Σ.

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πολυκάρπης “Δημιουργία”:

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πολυκαρπης ” Δημιουργία” εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του κ. Πετσάλνικου Φιλίππου για τον αιφνίδιο θάνατό του. Ενός πολιτικού άνδρα που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή . Τον ευχαριστούμε για ότι προσέφερε τόσο στον τόπο μας, όσο και στον Σύλλογό μας. Αιωνία του η μνήμη!

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς:

Με την θλιβερή είδηση του θανάτου του Τέως Προέδρου της Βουλής Φιλίππου Πετσάλνικου,συνήλθε εκτάκτως το Δ.Σ. του Συλλόγου και αποφάσισε να εκφράσει δια του τύπου τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και να διαθέσει ένα πόσον στην μνήμη του, αντί στεφάνου,σε άπορη οικογένεια της πόλης μας.
το Δ.Σ.
“Φίλοι Εικαστικών Τεχνών Καστοριάς”
Ο Σύλλογος “Φίλοι Εικαστικών Τεχνών Δήμου Καστοριάς” εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του κ. Πετσάλνικου Φιλίππου για τον αιφνίδιο θάνατό του. Ενός πολιτικού άνδρα που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή . Τον ευχαριστούμε για ότι προσέφερε τόσο στον τόπο μας. Αιωνία του η μνήμη!
Νόστιμο:
Ο πρόεδρος της Τ.Κ., το ΔΣ και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΕΛΠΙΔΕΣ” εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και τη βαθειά μας οδύνη. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος. Ο Φιλίππος Πετσάλνικος υπήρξε θερμός υποστηρικτής κι αρωγός όλων των πρωτοβουλιών που ανέπτυξε ο σύλλογος μας όλα αυτά τα χρόνια. Το ευχαριστούμε.

Το συλλυπητήριο μήνυμα της νέας ΠτΔ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για τον Φίλιππο Πετσάλνικο

Παπανδρέου για Πετσάλνικο: “Η απώλειά του μας γεμίζει μεγάλη θλίψη”

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ζήση Τζηκαλάγια για τον θάνατο Φίλιππου Πετσάλνικου

Συλλυπητήρια της Ολυμπίας Τελιγιορίδου για τον θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου

 

Συλλυπητήρια της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς για τον θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου

Συλλυπητήριο μήνυμα της Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Καστοριάς

Μαρία Αντωνίου: Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Φίλιππο Πετσάλνικο

Συλλυπητήριο μήνυμα Δ. Σαββόπουλου για τον θάνατο του π. Προέδρου της Βουλής

“Υπηρέτησε με αφοσίωση τον τόπο και τη χώρα” Ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης για τον Φίλιππο Πετσάλνικο

Χρήστος Γκοσλιόπουλος: O Φίλιππος Πετσάλνικος τιμήθηκε από τους Καστοριανούς και τους τίμησε

Συλλυπητήριο μήνυμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς

Ο Σύλλογος Καστοριέων Νέας Υόρκης «ΟΜΟΝΟΙΑ» για τον Φίλιππο Πετσάλνικο (φωτο)

Συλλυπητήριο μήνυμα του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς για τον θάνατο Φίλιππου Πετσάλνικου

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για θάνατο του Φ. Πετσάλνικου του Συλλόγου «Μαζί σου»

 

Οι συνεργάτες του Φίλιππου Πετσάλνικου στο πολιτικό γραφείο της Καστοριάς αποχαιρετούν τον δικό τους άνθρωπο

Αποχαιρετισμός στον Φίλιππο Πετσάλνικο (του Χρήστου Νάτου & Αναστάσιου Τσαλμίδη)

Παράκληση της οικογένειας του Φίλιππου Πετσάλνικου

Το τελευταίο αντίο στον Φίλιππο Πετσάλνικο (φωτογραφίες)

 

 

Back to top button