Εκπληκτικές φιγούρες από χαρτί (βίντεο)

«Είμαι μια καλλιτέχνης που δημιουργεί κόβοντας χαρτί, και έδρα μου είναι το Hebden Bridge στο Γιορκσάιρ (Βρετανία). Χρησιμοποιώ παραδοσιακές τεχνικές για να φιλοτεχνήσω σύγχρονα έργα τέχνης».

Έτσι συστήνεται η Pippa Dyrlaga. Χρησιμοποιεί ένα φύλλο χαρτί για να «λαξεύσει» και κόψει τη σιλουέτα της εικόνας που θέλει να δημιουργήσει και, στη συνέχεια, με κοπίδι σχεδιάζει τις λεπτομέρειες του αντικειμένου, ζώου ή σκηνής που θα δώσει. Κάθε έργο δημιουργείται από ένα μόνο φύλλο χαρτί, πάνω στο οποίο ο σχεδιασμός γίνεται με το χέρι. Μετά, η Dyrlaga γυρίζει το χαρτί ανάποδα και αρχίζει να κόβει.

«Έμπνευση για τη δουλειά μου είναι η φύση και όλα όσα συναντώ ένα γύρω. Η απλότητα ενός λευκού χαρτιού με ελκύει. Το χαρτί είναι κάτι που χρησιμοποιούμε σε τόσες δραστηριότητες της ζωής μας. Και για να επικοινωνήσουμε ο ένας με τον άλλον, κι αυτό θέλω να κάνω μέσω της δουλειάς μου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο συνηθισμένο από ένα λευκό χαρτί, αλλά έχει τόσες δυνατότητες και μπορεί να μετατραπεί σε κάτι όμορφο, σε κάτι γεμάτο νόημα, χωρίς να του προσθέσεις κάτι. Αυτή είναι η πρόκληση που βάζω στον εαυτό μου, κάθε μέρα» εξομολογείται η Pippa.

ΑΠΕ