Ελλάδα

Θρήνος και οργή στο ΑΠΘ για το φρικτό δυστύχημα στα Τέμπη – Πανό για τους νεκρούς φοιτητές στο campus

«Πουλήσατε τα πάντα, είστε δολοφόνοι. Με το αίμα φοιτητών γεμίζει το βαγόνι». Με αυτό το μήνυμα οργής, φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ξεσπούν βουβά, για τους συμφοιτητές τους που έχασαν την ζωή τους στην σιδηροδρομική τραγωδία το βράδυ της Τρίτης, στα Τέμπη, όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΪΝΑ

Το τρένο, το οποίο είχε κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, ήταν γεμάτο με νεαρούς ανθρώπους και φοιτητές των Πανεπιστημίων της πόλης, οι οποίοι επέστρεφαν στην κανονικότητα μετά από ένα τριήμερο χαλάρωσης και διασκέδασης. Ένα τριήμερο που δεν θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν ποτέ με τους συμφοιτητές τους.

Όπως μεταφέρουν φοιτητές στο ThessToday.gr, το κλίμα μετά το φρικτό δυστύχημα, που έως τώρα, κόστισε την ζωή 9 φοιτητών του ΑΠΘ, στο πανεπιστημιακό ίδρυμα είναι βαρύ. «Πώς είναι δυνατόν να συνέβη κάτι τέτοιο» αναρωτιούνται οι περισσότεροι, ενώ από την άλλη, μερικοί φοιτητές τονίζουν το ποσό τυχεροί ήταν, που απλώς επέλεξαν να ταξιδέψουν με διαφορετικό τρένο. «Αυτό που λένε πολλά παιδιά είναι ότι τυχαία, διάλεξαν να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη, στη σχολή τους, με ένα τρένο, που τυχαία, τους έφερε πίσω ζωντανούς. Όλοι σκέφτονται τι θα γινόταν αν είχαν ανέβει στην αμαξοστοιχία του θανάτου» λέει φοιτητής.

«Οι νεκροί μας, τα κέρδη τους»

Κάνοντας μια σύντομη βόλτα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μπορεί ο καθένας να παρατηρήσει τα πανό που έχουν κρεμαστεί σε διάφορες σχολές, με κοινό μήνυμα το «οι νεκροί μας, τα κέρδη τους». «Πλέον έχουν περάσει κάποιες μέρες κι έχουμε αρχίσει να συνειδητοποιούμε αυτό που έχει συμβεί. Τις προηγούμενες, επικοινωνούσαμε με φίλους και γνωστούς προκειμένου να σιγουρευτούμε πως είναι όλοι ζωντανοί και είναι καλά. Υπάρχει οργή και θλίψη. Τα λόγια είναι περιττά, στο Πανεπιστήμιο είναι σαν να έχει παγώσει ο χρόνος».

Διακόπηκαν μαθήματα στο ΑΠΘ

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ThessToday.gr, κατά την διάρκεια της ημέρας, διακόπηκαν πολλά μαθήματα από τους φοιτητές, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις, οι οποίοι σηκώνονταν από την καρέκλα τους και αποχωρούσαν από την αίθουσα. «Δεν γίνεται να κάνουμε μάθημα όταν κάποιες θέσεις ανάμεσά μας είναι κενές, γιατί δεν είναι εδώ οι συμφοιτητές μας. Φοιτητικοί σύλλογοι έμπαιναν στις αίθουσες και χωρίς εντάσεις, μιλούσαν με τα υπόλοιπα παιδιά και σταματούσαν τα μαθήματα».

     

thesstoday.gr

Back to top button