ΚαστοριάΝεστόριο

Εργατικό Κέντρο Καστοριάς: Κακοδιαχείριση των ΕΛΤΑ και όχι μόνο

Α. Μετά από το κλείσιμο του Γραφείου Εξυπηρέτησης ΕΛΤΑ του Γαύρου-Μακροχωρίου ακολούθησε και το κλείσιμο του Γραφείου του Νεστορίου.

Δεν πρόκειται για σχέδιο εκσυγχρονισμού και αναδιοργάνωσης αλλά για πλήρη διάλυση που προκαλεί η διαχειριστική ανικανότητα των κυβερνώντων και παράλληλα απαξιώνουν την ταχυδρομική υπηρεσία ενός εμβληματικού Οργανισμού για τη χώρα με μεγάλη χρησιμότητα και για χρηματοοικονομικές συναλλαγές και τον μετατρέπουν σε πεδίο ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων και πρόσληψης εκτός νομικού πλαισίου υψηλά αμοιβόμενων στελεχών.

Η σημερινή εικόνα ενός αποδεκατισμένου δικτύου των Ελληνικών Ταχυδρομείων και των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που αδυνατούν να εξυπηρετηθούν από το δημόσιο ταχυδρομικό φορέα της χώρας είναι ανεπίτρεπτη αδικαιολόγητη και αντίκειται στο Ν.4053/2012 και στην καταστατική του αρχή και αποστολή για την παροχή καθολικών και προσβάσιμων υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση και οι τοπικοί εκπρόσωποί της, να σταματήσουν να υποκρίνονται ότι δεν τρέχει τίποτα και να εγκαταλείψουν τη ψευδο-ρητορική περί εκσυγχρονισμού και αναδιοργάνωσης, την ώρα που μπαίνει λουκέτο στο ένα μετά το άλλο ταχυδρομικό κατάστημα της χώρας.

Η ανθρωποκεντρική διοίκηση με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και το δημόσιο συμφέρον είναι η μοναδική οδός προς τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού.

Υ.Γ. Υπενθυμίζουμε ότι το 2020 το Υπουργείο Οικονομικών μετά από διαπραγματεύσεις με την EE διέθεσε 280 εκατομμύρια ευρώ από χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών για τη διάσωση των ΕΛΤΑ χρήματα που εξανεμίστηκαν χωρίς να επιτευχθεί ο στόχος της διάσωσής τους.

Β. Γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες ότι εργαζόμενοι τραπεζοϋπάλληλοι εξωθούνται σε εθελουσία έξοδο με τρόπους που προσβάλλουν τόσο τον εργαζόμενο όσο και την τράπεζα.

Σήμερα σειρά έχει η τράπεζα Πειραιώς, παρά το αδιαμφησβήτητο γεγονός ότι οι τράπεζες διασώθηκαν με τα χρήματά μας.

Κακοδιαχείριση των ΕΛΤΑ και όχι μόνο

Η εθελούσια έξοδος πρέπει να είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και απόφαση απογυμνωμένη από ψυχολογικούς καταναγκασμούς και απειλές μετάθεσης και επισφαλούς εργασιακού μέλλοντος.

Απαιτούμε τον επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων εθελουσίας με μοναδικό άξονα και εδώ την ανθρωποκεντρική διοίκηση και την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ  Ε.Κ.Κ.

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΑΘΑΝ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ                                                   ΓΕΩΡΓ. ΜΑΛΕΑΣ                                                        

Back to top button