Δυτική ΜακεδονίαΕκδηλώσειςΚαστοριά

Εκλογές του ΤΕΕ: Οι υποψήφιοι της παράταξης “Νέα Πρόταση Μηχανικών”

Οι υποψήφιοι της παράταξης “Νέα Πρόταση Μηχανικών” για τις εκλογές του ΤΕΕ/Τμ. Δ. Μακεδονίας

Αγαπητές συναδέλφισσες,
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Την Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 καλούμαστε να εκλέξουμε τα νέα όργανα διοίκησης του ΤΕΕ, κεντρικά και περιφερειακά. Η συγκυρία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Τα προβλήματα στο χώρο μας είναι τεράστια, από την ανεργία, την ανασφάλεια, την κατοχύρωση του επαγγέλματος, τους τομείς εργασίας, την ασφάλιση, την ανταπόκριση στον επιστημονικό και αναπτυξιακό μας ρόλο, μέχρι την καταξίωση και την αναγνώριση του αποτυπώματός μας από την κοινωνία.
Η περίοδος της παρατεταμένης κρίσης, μπορεί να ξεπεραστεί με: ουσιαστική συμμετοχή, δημοκρατική λειτουργία, περιφερειακή οπτική, γνώση, στροφή στην καινοτομία, «πράσινη» ιδεολογία, κατάρτιση και επιμόρφωση, διαφάνεια, διεύρυνση ευκαιριών απασχόλησης, παραγωγή αναπτυξιακού έργου, ευπρέπεια, ενθουσιασμό και όραμα.
 Η Περιφέρειά μας, με το βλέμμα στραμμένο στη μεταλιγνική εποχή, δίνει μάχη επιβίωσης στο πεδίο της λεγόμενης «δίκαιης μετάβασης». Την επόμενη 5ετία κρίνεται ο οικονομικός μετασχηματισμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και το μέλλον μας.
Η ανασυγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας και η ανάπτυξη της χώρας, είναι συνυφασμένη με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, τον θεσμοθετημένο τεχνικό σύμβουλο της πολιτείας, το μεγαλύτερο επιστημονικό φορέα. Οι Μηχανικοί ανέκαθεν κρατούσαν τα ηνία της ανάπτυξης και της προόδου. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, από το να δικαιώσουμε την αποστολή μας και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, καλούμαστε να εκλέξουμε δημοκρατικά τα νέα όργανα, που θα μας εκπροσωπήσουν, επάξια. Η ενεργός συμμετοχή όλων μας, κρίνεται επιβεβλημένη και αυξάνει τις πιθανότητες για εξυγίανση του συστήματος από μηχανισμούς και συμφέροντα, που βλάπτουν σοβαρά τους Μηχανικούς.
ΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΕ/ΤΔΜ ρόλο ισχυρό, θεσμικό και διεκδικητικό.
ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των Μηχανικών στο ΤΕΕ/ΤΔΜ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ως υπολογίσιμες μονάδες και
όχι ως νούμερα.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:
για την ΕΠΙΒΙΩΣΗ και ΑΝΑΔΕΙΞΗ του ΚΛΑΔΟΥ μας,
για τον ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ μας στις ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ και
την ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, που έχει ανάγκη ο Τόπος μας.
Για την παράταξη
Ο Επικεφαλής
Νίκος Συλλίρης

 

Back to top button