Καστοριά: Οι μαθητές γνωρίζουν την τέχνη της γούνας (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

 

DSCN0190

Την  τέχνη με την οποία  εδώ και αιώνες ασχολούνται οι Καστοριανοί, τη γούνα, είχαν την ευκαιρία να  γνωρίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς

Ο καθηγητής του London College of Art και συνεργάτης του  ΣΕΓ, Βασίλης Καρδάσης , μετά από πρόσκληση  των εκπαιδευτικών, επισκέφθηκε το  σχολείο  την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου και  μίλησε  στα παιδιά σχετικά με την τέχνη η οποία αποτελεί τον  βασικό πυλώνα της οικονομίας της περιοχής μας.

Η  ενημέρωση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος  με θέμα την τοπική οικονομία το οποίο  υλοποιείται στο  5ο Δημοτικό  Σχολείο Καστοριάς.

  «Τα παιδιά είναι το αύριο του τόπου και είναι πολύ σημαντικό να συνδεθεί το σχολείο με την πραγματική ζωή. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε μέσα από  το πρόγραμμα που γίνεται στο  σχολείο μας». Επισήμανε ο  διευθυντής του  5ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς Θόδωρος  Τίγκας.

« Πρέπει  να μπει και νέο αίμα στον κλάδο, γιατί ο κλάδος έχει τώρα  συρρικνωθεί και οι περισσότεροι που ασχολούνται  με τη  γούνα  είναι στη δική μου ηλικία. Στα γουναράδικα που επισκέπτομαι βλέπω, ότι ελάχιστα είναι τα νέα άτομα.

Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε.  Εκπαίδευση χρειάζεται ν´ αλλάξουμε τον κόσμο.  Αντί να κλαψουρίζουμε και να λέμε ότι  τα πράγματα  δεν πάνε καλά, να προσπαθήσουμε να κάνουμε την αλλαγή μόνοι μας.Κι  όταν λέω αλλαγή, εννοώ την εκπαίδευση . Ως δάσκαλος, αρχίζω από κει». Τόνισε ο κ. Καρδάσης ο οποίος  δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του  για το  γεγονός ότι  πρώτη φορά  έκανε μάθημα  σε μικρά παιδιά.

«Τα παιδιά περίμεναν τον   Άγιο  Βασίλη. Χαίρομαι που ήταν τόσα παιδιά.  Το μάθημα μαζί τους ήταν για μένα μια υπέροχη εμπειρία». Ανέφερε ο καθηγητής .

Ο κ. Καρδάσης δήλωσε διατεθειμένος  να επισκεφθεί και άλλα σχολεία αφού  ΣΕΓ και Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας  έχουν προγραμματίσει  την πραγματοποίηση  εκδηλώσεων σε αυτά   με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών πάνω σε θέματα που αφορούν  στον κλάδο της  γούνας.

Ρεπορτάζ της Ελένης  Ψωμαδάκη από την εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Φωτογραφίες: Φούιτ

DSCN0186 DSCN0195 DSCN0236 DSCN0214 DSCN0215 DSCN0203 DSCN0220

 

Διαμοιράστε το άρθρο:

1 σχόλιο

  1. σε άλλες χώρες απαγορεύονται οι γούνες κι εδώ το διδάσκουν σαν “τέχνη” στα σχολεία… καμμιά ελπίδα

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*