ΚαστοριάΠρόσωπα

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος από το Γκέρλιτς Γερμανίας – “Δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που συμβαίνουν στην Καστοριά μας” (βίντεο)

Τo sentranews.gr συνεχίζει την προσπάθειά αναζήτησης Καστοριανών, που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου, προκειμένου να μας μεταφέρουν και να μας περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές όπου ζούνε, σχετικά με την πανδημία του Κορονοϊου.

Σήμερα το κανάλι του sentranews.gr θα ταξιδέψει στην Γερμανία και συγκεκριμένα στο Γκέρλιτς. Πρόκειται για την ανατολικότερη πόλη των 55.000 κατοίκων που ανήκει στο κρατίδιο της Σαξωνίας με πρωτεύουσα την Δρέσδη και είναι στο τριεθνές στα σύνορα με Πολωνία και Τσεχία.

Θα συνδεθούμε λοιπόν με το Γκέρλιτς της Γερμανίας όπου και θα συνομιλήσουμε με τον Καστοριανό Βαγγέλη Παπαδόπουλο, με καταγωγή από τον Αγ. Αντώνη, ο οποίος κατοικεί και εργάζεται εκεί από το 1995.

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος πριν 25 χρόνια λοιπόν μετανάστευσε σε αυτή την πόλη της Γερμανίας για ένα καλύτερο αύριο. Εργάστηκε σκληρά εκεί όλα αυτά τα χρόνια στον τομέα της γαστρονομίας, ενώ εδώ και 7 χρόνια έχει δημιουργήσει τη δική σου επιχείρηση, ένα εστιατόριο. Παράλληλα δημιούργησε οικογένεια και έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Όσο για την πόλη Γκέρλιτς, που κατοικεί η οποία είναι μια πανέμορφη πόλη, στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό καθώς φημίζεται για τα 4000 διατηρητέα κτίρια και θεωρείται το καλύτερα διατηρημένο ιστορικό κέντρο πόλης στην Γερμανία, ενώ εκεί γυρίστηκαν και πολλές ταινίες του Χόλιγουντ της πανίσχυρης αμερικανικής βιομηχανίας του κινηματογράφου.

Για την κατάσταση με την πανδημία που επικρατεί στην Γερμανία, τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί μία σημαντική αύξηση κρουσμάτων, ωστόσο, όμως, ο αριθμός των θανάτων παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός, ενώ στην περιοχή του Γκέρλιτς όπου κατοικεί, τα κρούσματα είναι ελάχιστα.

Επίσης, αναφέρθηκε για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην Γερμανία αλλά και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν πληγεί από τον Κορονοϊό.

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος ενημερώνεται καθημερινά για την κατάσταση και τις εξελίξεις που συμβαίνουν στην πατρίδα του την Καστοριά, η οποία έχει πληγεί πάρα πολύ από την πανδημία και βρίσκεται κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδος, εκφράζοντας έντονα την ανησυχία και την αγωνία του, για τις διαστάσεις που έχει πάρει η πανδημία του ιού στην περιοχή.

Η σκέψη του καθημερινά βρίσκεται και στην Καστοριά, όπου και έχει τους γονείς του, συγγενείς και φίλους, ενώ ο ίδιος κάθε χρόνο έρχεται στην Καστοριά, την περίοδο των εορτών και των Ραγκουτσαριών, μιας και είναι λάτρης των χάλκινων και περιμένει πως και πως εκείνες τις ημέρες να έρθει και να διασκεδάσει με την παρέα του τις “Τσουρλίγκες”.

Ο ίδιος έστειλε και ένα μήνυμα στους Καστοριανούς, με το οποίο κάνει έκκληση να ακολουθήσουν τα μέτρα της κυβέρνησης, χρειάζεται ψυχριαμία και υπομονή για να καταλήξει “Ξέρω περνάτε πολύ δύσκολα και ζείτε πρωτόγνωρες καταστάσεις με αυτά που συμβαίνουν. Μείνεται στα σπίτια σας και ακολουθείστε τις οδηγίες του κράτους. Θέλω να σας βρω και πάλι όλους στα Ραγκουτσάρια μας”.

Tις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες συνεντεύξεις με Καστοριανούς που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

sentranews.gr

Ο Ηρακλής Κοκκαλένιος από την Αλαμπάμα της Αμερικής: “Ανησυχώ για την Καστοριά μας” (βίντεο)

Κοροναϊός: Συνέντευξη με τον Καστοριανό Θύμιο Λιάντζη από τη Σαραγόσα της Ισπανίας (βίντεο)

Κοροναϊός: Συνέντευξη με τον Καστοριανό Κυριάκο Κουλουκλίδη από τη Βιέννη (βίντεο)

 

Back to top button