Νεστόριο

Ο Χρήστος Γκοσλιόπουλος για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στο Νεστόριο

Ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στο Νεστόριο κι απάντηση στα σχόλια.
Με αφορμή το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στο Νεστόριο αλλά και τα σχόλια στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σχετίστηκαν με αυτό, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα παρακάτω:
Η Δημοτική αρχή Νεστορίου προέβη -και εξακολουθεί να πραγματοποιεί- σειρά ενεργειών προκειμένου αφ’ ενός να δείξει την ενόχληση της αφ’ ετέρου να μεθοδεύσει την αντίδραση της στην άδικη κι αδόκιμη απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ και της Κυβέρνησης να κλείσουν 41 υποκαταστήματα τους ανά την Ελλάδα (100 συνολικά εντός του 2023) συμπεριλαμβανομένου και αυτό του Νεστορίου.
1. Άμεσα πραγματοποιήθηκε επαφή με την κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ στην Αθήνα προκειμένου να διασφαλιστεί η συχνότερη και αποτελεσματικότερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών κατά το αμέσως επόμενο διάστημα. Λάβαμε σχετική διαβεβαίωση πως τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει ως προς την διανομή των συντάξεων, την διακίνηση των επιστολών κλπ. Όλες αυτές οι υπηρεσίες θα παρέχονται από εδώ και στο εξής από ταχυδρόμους κατ’ οίκον.
2. Απεστάλη ήδη προς την Διοίκηση των ΕΛΤΑ, τον αρμόδιο Υπουργό κ. Παπαστεργίου και τον Υφυπουργό κ. Κυρανάκη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο οποίο και υπάγονται τα ελληνικά Ταχυδρομεία Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου και αίτημα επαναφοράς και επαναλειτουργίας του υποκαταστήματος. Η εν λόγω επιστολή κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια, στην Αντιπεριφέρεια αλλά και στους βουλευτές Καστοριάς και Κοζάνης.
3. Πραγματοποιήθηκαν επαφές τόσο με την Βουλευτή Καστοριάς κ. Αντωνίου, η οποία ανέλαβε την υποχρέωση να αποστείλει ερώτημα και να παρέμβει προς τον αρμόδιο Υφυπουργό για την διευθέτηση του θέματος, όσο και με τον βουλευτή Κοζάνης κ. Π. Κουκουλόπουλο ο οποίος ήδη απέστειλε σχετική ερώτηση προς το Υπουργείο Ψ.Δ. για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων Πενταλόφου και Νεστορίου, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύτηκε να συνεχίσει την προσπάθεια και τις πιέσεις για την επίλυση του προβλήματος.
4. Υπεβλήθη ήδη εισήγηση του Δημάρχου και επίκειται ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νεστορίου με αντίστοιχο περιεχόμενο κατά την συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 30-10-23. Το ψήφισμα θα αποσταλεί στους παραλήπτες αρμοδίως.
5. Κατατέθηκε αίτημα αλλά πραγματοποιήθηκε και εκτενής διαβούλευση με τον πρόεδρο της επιτροπής των Ορεινών Δήμων κ. Σωκρ. Κεφαλογιάννη, ο οποίος ανέλαβε να φέρει ο ίδιος το θέμα στο Δ.Σ. της Επιτροπής όπως επίσης και στην ΚΕΔΕ και στο Υπουργείο Ψ.Δ., ζητώντας από τους υπευθύνους την διατήρηση των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ σε όλους τους ορεινούς Δήμους, τις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες κοινότητες της χώρας.
6. Υπήρξε διαβούλευση του Δημάρχου Νεστορίου κ. Χ. Γκοσλιόπουλου με τον Δήμαρχο Βοΐου κ. Χ. Ζευκλή, προκειμένου να καταστρωθεί ενιαίο σχέδιο δράσης κατά του κλεισίματος των υποκαταστημάτων τόσο στο Νεστόριο όσο και τον Πεντάλοφο. Τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου προγραμματίζεται κοινή κάθοδος των δυο Δημάρχων στην Αθήνα και σειρά επαφών με τους αρμοδίους.
7. Πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Λ. Κυρίζογλου προκειμένου να παρασχεθεί υποστήριξη στο δίκαιο αίτημα μας από το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των Δήμων όλης της χώρας αλλά και να ενεργοποιηθεί ομάδα εργασίας προκειμένου να συντάξει μελέτη βιωσιμότητας και να υποδείξει λύσεις για την διατήρηση των υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ στις ορεινές κι απομακρυσμένες περιοχές.
8. Ζητήθηκε και ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ με την κεντρική Διοίκηση των ΕΛΤΑ στην Αθήνα – εφ’ όσον δεν αναιρεθεί άμεσα η απόφαση σφραγίσματος του υποκαταστήματος τους στο Νεστόριο- να παρασχεθούν όλες οι δυνατές διευκολύνσεις για την δημιουργία ενός πρακτορείου ΕΛΤΑ στον οικισμό προκειμένου από αυτό να παρέχονται στο ακέραιο όλες τις υπηρεσίες που πριν παρείχε το υποκατάστημα. Πρόκειται για πρακτική η οποία έχει δοκιμαστεί και σε άλλους οικισμούς και η οποία έχει το πλεονέκτημα να δημιουργεί πρόσθετες θέσεις εργασίας. Έτσι, λίαν συντόμως, στην ιστοσελίδα του Οργανισμού θα δημοσιευτεί σχετική απόφαση της Διοίκησης αλλά και πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς κάθε κάτοικο με σχετικό επαγγελματικό ενδιαφέρον. Αντίγραφα αυτής της διακήρυξης θα τοιχοκολληθούν στα καταστήματα Μεσοποταμίας και Καστοριάς.
Όλες αυτές οι κινήσεις αποδεικνύουν ότι η Δημοτική αρχή Νεστορίου κάθε άλλο παρά αμέλησε να ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό που τόσο αιφνιδίως προέκυψε και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να το διευθετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Σε αντίθεση με τις φωνασκίες ορισμένων οι οποίοι είναι μαθημένοι μονάχα στο να κατηγορούν, να ψέγουν, να λοιδωρούν, να λασπολογούν και- ενίοτε- να συκοφαντούν, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Εκείνων που επιδεικνύουν μια μοναδική αδυναμία στο να επινοούν και να προτείνουν την παραμικρή λύση στο πρόβλημα που εκάστοτε προκύπτει. Που αρκούνται σε δοκησίσοφες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα προκειμένου να συλλέξουν ‘likes’, θεωρώντας ότι έτσι καλύπτουν όλες τις εκ της θέσεως τους προκύπτουσες θεσμικές υποχρεώσεις. Όλων εκείνων που ακολουθούν το εύκολο μονοπάτι του να εστιάζουν την κριτική τους στον Δήμαρχο και δεν τολμούν καν να αναφερθούν και να καταγγείλουν τις ενέργειες των καθ’ εαυτού υπευθύνων.
Η νέα Δημοτική Αρχή Νεστορίου θα συνεχίσει, απερίσπαστη από παρόμοιες μικρότητες, τον δρόμο της υπεύθυνης διοίκησης και του σχεδιασμού μιας δημιουργικής ανάπτυξης για τον τόπο, δίνοντας λόγο στον υπέρτατο της κριτή που είναι το ευρύ σώμα των δημοτών του Νεστορίου. Δηλαδή αυτών ακριβώς οι οποίοι –με μια ευρύτατη πλειοψηφία- προέκριναν να συνεχίσει το έργο της στις πρόσφατες εκλογές!

Back to top button