Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και κιμά

Υλικά συνταγής

  • κολοκυθάκια: 6 μεγάλα
  • κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
  • κιμάς: 400 γρ.
  • ρύζι μακρύκοκκο: 60 γρ.
  • πιπερίτσα καυτερή: 1 (προαιρετικά)
  • δυόσμος: 1/2 ματσάκι, ψιλοκομμένος
  • μαϊντανός: 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
  • κύβος λαχανικών: 1 (προαιρετικά)
  • αυγά: 2
  • λεμόνι: 1, ο χυμός
  • ελαιόλαδο: 2/3 φλιτζανιού
  • αλεύρι: 1 κουταλιά της σούπας
  • αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τα κολοκυθάκια στη μέση οριζοντίως. Αφαιρείτε με το ειδικό εργαλείο αρκετή από τη σάρκα τους. Ζεσταίνετε 6 κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τον κιμά 6΄-8΄. Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε και κατόπιν ρίχνετε 150 ml ζεστό νερό, την πιπερίτσα (προαιρετικά) και το αλατοπίπερο.
  2. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά 25΄, ανακατεύοντας πού και πού. Αποσύρετε από τη φωτιά, πασπαλίζετε με τα μυρωδικά (δυόσμο και μαϊντανό) ψιλοκομμένα και ανακατεύετε. Γεμίζετε τα κολοκυθάκια με το μείγμα που ετοιμάσατε και τα βάζετε σε πλατιά κατσαρόλα. Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και 150 ml ζεστό νερό. Ρίχνετε και τον κύβο, σκεπάζετε και σιγοβράζετε 20΄ περίπου.
  3. Βγάζετε κατόπιν με τρυπητή κουτάλα τα κολοκυθάκια και παίρνετε τον ζωμό του φαγητού. Δένετε τον ζωμό με το αλεύρι (όπως ακριβώς κάνετε με το κορν φλάουρ). Χτυπάτε τα αυγά με το χυμό του λεμονιού και προσθέτετε σιγά σιγά τον πηχτό ζωμό χτυπώντας διαρκώς. Αλατοπιπερώνετε και δένετε τη σάλτσα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Περιχύνετε τα κολοκυθάκια με το αυγολέμονο.

icookgreek.com

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.