Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Βολίτες τηγανιτοί (φωτογραφίες)

https://1.bp.blogspot.com/-9cPlo8J6h2c/W3V4GqmilBI/AAAAAAAAKEo/NJKnKHiWXA0vBhUX5Un1hCKLSSiZhXi_gCLcBGAs/s1600/39453214_271804693432403_5621748595712589824_n.jpg

Μανιτάρια, και όχι όποια κι όποια. Βολίτες! Η ελληνική γη είναι γεμάτη από δαύτους, αλλά πρέπει καν να ξέρεις που να τους βρεις και πως να τους συμπεριφερθείς. Αλλά, αν τους βρεις… Και αν πάλι όχι, βολεύει να έχεις φίλους που μπορούν να σε προμηθεύσουν.
Έτσι, σήμερα φτιάχνουμε βολίτες τηγανιτούς! Άλλο να σας λέω, και άλλο να τρώτε! Δεν θα μπορείτε να σταματήστε. Αλήθεια. Πολύ καλή συνταγή, μου την έδωσε ευχαρίστως ένας φίλος, αλλά ό, τι πιο νόστιμο έχετε φάει σε μανιτάρι! Ας δούμε πως γίνεται:Υλικά:
βολίτες
αλάτι
καλαμποκάλευρο
λεμόνι
τριμμένο κεφαλοτύρι

Οδηγίες:

Αυτά είναι!
Πολύ λίγα υλικά, και πράγματα που έχουμε στην κουζίνα πάντα!
https://2.bp.blogspot.com/-1bwOazDeuK8/W3V4jSipdHI/AAAAAAAAKE0/8Tzc1dOUvWYVbDmmkAHi1PfmcAG4v6bTgCLcBGAs/s1600/1.jpg

κόβουμε τους βολίτες φέτες πάχους 6-7 χιλιοστών και τους αλατίζουμε. Αφήνουμε να μείνουν περίπου μισή ώρα να τραβήξουν το αλάτι και να βγάλουν τα υγρά τους.

https://4.bp.blogspot.com/-MvqRiTzuqIg/W3V4jZUKNkI/AAAAAAAAKEw/8SmjE0NGT1AqU_fyCghyR1LRlfDAxHkQgCLcBGAs/s1600/2.jpg
Παίρνουμε τις φέτες και τις τοποθετούμε στο τάπερ που έχουμε βάλει το καλαμποκάλευρο. Κλείνουμε το καπάκι του καλά και ανακινούμε έντονα.
https://3.bp.blogspot.com/-Gaxk4uBoQkQ/W3V4jXx0xgI/AAAAAAAAKE4/e5qOoUS2rsk9MEFafu01uREtXvca_7XvwCLcBGAs/s1600/3.jpg
Αλευρώθηκαν στο πι και φι και τέλεια.
https://2.bp.blogspot.com/-ccJmUe9qc-s/W3V4kWGeCsI/AAAAAAAAKE8/ERisZ290A4w1A3Vl8tQynADPqpUl7k_IgCLcBGAs/s1600/4.jpg
Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε τηγάνι σε ψηλή θερμοκρασία.
https://3.bp.blogspot.com/-02TGFJMbJgw/W3V4laDN4OI/AAAAAAAAKFA/mRV_PRhfK8EOUcLLlZZFyPeP97bx0uTtgCLcBGAs/s1600/5.jpg
Σε 1-2 λεπτά, ροδίζουν. Αν χρειαστεί γυρίζουμε την άλλη πλευρά να ροδίσει.
https://4.bp.blogspot.com/-m3BuO_7ICNA/W3V4ltI2qzI/AAAAAAAAKFE/mY_jpJUsPlUCX1bV7WQCUmji-YPhsOhPwCLcBGAs/s1600/6.jpg
Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Σερβίρουμε περιχύνοντας χυμό λεμόνι και πασπαλίζοντας κεφαλοτύρι.
https://1.bp.blogspot.com/-P_jZulS7uFo/W3V4lz101VI/AAAAAAAAKFI/k1tzKyuFMfMls2tzKhz2bu3qINeWUfVtgCLcBGAs/s1600/7.jpg

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ! ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!

 

 

Back to top button